Vágányzár a hétvégén Miskolcon
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 10. hétfő

Ármin ünnepli névnapját.
Holnap Ferenc napja lesz.
Főoldal Hírek B.A.Z. megyei hírek Vágányzár a hétvégén Miskolcon
Vágányzár a hétvégén Miskolcon PDF Nyomtat Email
2012 március 15., csütörtök 18:41

Zöld Nyíl: Kivitelezési hírek

Az MVK Zrt. Projekt Igazgatósága tájékoztatja az utazóközönséget, hogy a Zöld Nyíl villamos projekt kivitelezési munkáihoz kapcsolódóan az alábbi vágányzári időszakokra lehet számítani:Hétvégi vágányzár

Március 17-18-án, szombaton és vasárnap ismét vágányzár lesz a projekt építési munkálatai miatt az Újgyőri piac és Felső- Majláth között. Március 10-én, szombaton az 1-es villamosok csak a hajnali órákban közlekednek, az utolsó 1-es járat 4.30-kor indul a Tiszai pályaudvarról. Ezt követően csak a 2-es villamosok közlekednek a Tiszai pályaudvar és a Vasgyár között. Március 11-én vasárnap csak a 2-es villamosok közlekednek.

Az Újgyőri főtérről villamospótló autóbuszok szállítják az utasokat Felső-Majláthig, csatlakozást biztosítva a 2-es villamosokhoz. A villamospótló autóbuszokra az Újgyőri főtér autóbusz állomáson a 6-os autóbusz megállójában lehet felszállni. a villamospótló autóbuszok megállnak az Újgyőri főtér autóbuszmegállóban is a Vasas Művelődési Ház előtt. Diósgyőr vk. és Felső–Majláth között az autóbuszok a közúton közlekednek, a Bölcs u., Alsó – Majláth (Köln u.) villamos megállók helyett az Alsó–Majláth autóbusz megállóban állnak meg. Felső – Majláth végállomáson az 1-es autóbusz Majális park irányú megállóhelyén történik a le-, és felszállás.

A vágányzár idejére vonatkozó villamos és villamospótló menetrendek a csatolt dokumentumban tekinthetők meg.

A villamosbérletek érvényesek a villamospótló autóbuszokon, és aki menetjeggyel utazik, annak a villamospótló autóbuszon a menetjegy másik- nem számozott- végét kell érvényesíteni.

Vágányzár március 19-től


Március 19-én, hétfőn vágányzár lép életbe a Diósgyőr városközpont és Felső-Majláth között előreláthatólag április közepéig. Ez alatt az időszak alatt az 1-es villamosok a Tiszai pályaudvar és Diósgyőr városközpont között közlekednek. Villamospótló autóbuszok közlekednek Diósgyőr vk. és Felső-Majláth között, melyeket az 1-es autóbuszok megállóhelyein lehet igénybe venni. (Diósgyőr vk. – Alsó- Majláth – Felső- Majláth vá.) A villamospótló járatok a Diósgyőr vk. megállóhelyről történő induláskor csatlakozást biztosítanak az érkező 1-es villamosokhoz.  

Műfüves pályaszakasz kiépítése

A villamospálya meghosszabbításának szakaszán a vágányzári időszak alatt kerül kiépítésre az a műfüves pályaszakasz, mely a Bölcs utcai útátjárótól Alsó-Majláth (Köln utca) megállóig díszíti az új pályát illeszkedve a területen található zöld területbe. Április közepéig, amennyiben az időjárási viszonyok kedvezőek lesznek, 180 méter hosszú műfüves pályaszakaszt létesít a Kivitelező.

A műanyag alapú Juta Grass Extent típusú műfű a betonpályatestre ragasztással kerül fel.  Várhatóan március 20. után kezdődik a műfüves pályaszakasz kialakítása.

 

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások