Az MSZP is hozzászól a Zsiga és a "Holding ügyhöz"
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 6. csütörtök

Ivett ünnepli névnapját.
Holnap Gizella napja lesz.
Főoldal Hírek B.A.Z. megyei hírek Az MSZP is hozzászól a Zsiga és a "Holding ügyhöz"
Az MSZP is hozzászól a Zsiga és a "Holding ügyhöz" PDF Nyomtat Email
2012 február 17., péntek 21:00

Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesterének
Dr. Kriza Ákos Polgármester Úrnak  
Tisztelt Polgármester Úr!
Ön talán nem érzékeli, de joggal háborítja fel Miskolc lakóit az, amit az országos sajtóban napról napra olvashatnak városunk vezetőiről.
Hétfőn Zsiga alpolgármester úr azt nyilatkozta, hogy egy hónapban 47 ezer forintból meg lehet élni, csütörtökön pedig már arról tájékozódhattak a miskolciak, hogy a városi önkormányzat tulajdonában álló cégek vezetői 170 közmunkás havi éhbérét kapták meg decemberben, jutalomként.
Volt, akinek a karácsonyfája alá néhány napos munkavégzés után került a csinos összeg, és dupla, vagy semmi alapon, luxuslakást is gründoltak neki a miskolciak pénzén, potom 7 millióért.
Tisztelt Polgármester Úr!
A botránnyal kapcsolatban Polgármester Úr azt nyilatkozta egy napilapnak, hogy vizsgálatot rendel el, s ennek eredményeként dőlhet el, hogy mi lesz a „jutalmak sorsa”.  Ebből úgy tűnik, hogy Ön vagy nincs tisztában a helyzettel, vagy menteni igyekszik a menthetetlent.
Talán nem kerülte el a figyelmét, hogy egy héttel ezelőtt a BKV-nál is kirobbant egy botrány a prémiumok miatt, másnap a vezérigazgató lemondott. Budapesten nem az volt a kérdés, hogy megtarthatják-e a könnyen jött pénzt a vezetők, ott azonnal levonták a szükséges személyi konzekvenciát. Nem kérünk tehát Öntől többet, csak azt, amit polgármestertársa is elért: késztesse lemondásra, vagy azonnali hatállyal menessze azokat a felsővezetőket, akik az ügyben érintettek.
A vizsgálattal kapcsolatban arra kérjük Polgármester Urat, hogy ne csak saját hatáskörben vizsgálódjon, hanem támogassa egy önkormányzati vizsgálóbizottság felállítását is. Erre azért van szükség, mert az elmúlt időszakban Ön többszöri kérésünk ellenére sem tette lehetővé, hogy a képviselő testület betekintést nyerjen az önkormányzati cégekkel kapcsolatos ügyekbe. Élünk a gyanúperrel, hogy nem véletlenül.
A hatékony és gyors ügyintézéshez mi úgy tudunk hozzájárulni, hogy a két javaslatunkat írásos formában, Miskolc város 2012. február 23.-i testületi ülésére beterjesztjük.
Miskolc, 2012. február 17.

Tisztelettel:
Földesi Norbert, az MSZP frakcióvezetője
Dr. Simon Gábor önkormányzati képviselő, az MSZP miskolci elnöke       

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások