Sittszállítás konténerrel a 9. kerületben, Ferencvárosban
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. június 16. szerda

Jusztin ünnepli névnapját.
Holnap Laura napja lesz.
Főoldal Gazdaság Tudomány/Technika Sittszállítás konténerrel a 9. kerületben, Ferencvárosban
Sittszállítás konténerrel a 9. kerületben, Ferencvárosban PDF Nyomtat Email
2021 május 12., szerda 09:05

Amikor Ferencvárosban, azaz a 9. kerületben valaki építkezik, akkor biztos eszébe fog jutni a sittszállítás konténerrel történő megoldása. Ez pedig nagyon helyes, ugyanis szakszerű és gyors sittszállítás nélkül nem lehetne biztosítani az építési törmelékek elszállítását a kerületből.


Mi is az a sittszállítás?


Amikor valaki építkezik, bont vagy épp felújít, akkor az különböző építési törmelékek keletkezésével jár. Ebbe beletartozik a vakolat, a téglák, a kisebb betondarabok, az építőanyagok csomagolásai, szóval kb. minden, ami egy építkezésen hulladékként keletkezik.


Ezek hatékony elszállítására jelent a legtöbbször gyors megoldást a konténeres sittszállítás. Ekkor egy konténerbe belepakolva egy körrel több köbméter építési törmeléket el lehet szállítani. Ez óriási segítség pl. Ferencváros belső részein, ahol nagy a zsúfoltság, és nem lehetne hova tenni ezt a törmeléket. Szerencsére nincs behajtási tilalom a konténerszállító autókra vonatkozóan, így még a kerület belsejében található szűk utakon is elnavigálnak a sofőrök.


Mire kell figyelni, ha a sittszállítás konténerrel történik?


Több dologra is figyelni kell, ha a sittszállítás konténerrel történik. Ilyen pl. az, hogy jól meghatározzuk a konténer méretét. Persze van az az eset, hogy a legnagyobb konténer sem lesz elég, de ekkor is figyelnünk kell, hogy a legnagyobbat válasszuk. Így minimalizálva az ürítési körök számát, ami a leggazdaságosabb megoldás.


Emellett figyelnünk kell arra is, hogy miként pakoljuk meg a konténert. Ügyelnünk kell arra, hogy a szóródó anyagok (pl. téglatörmelék, vakolat és hasonlók) kerüljenek a konténer aljára. Így ha a nagyobb darabok lesznek felül, akkor nem lesz elszórva a sitt egy része.


Hol lesz lerakva a konténer?


Nem mindegy, hogy pontosan hol lesz lerakva a konténer, amit tele fogunk pakolni sittel. Lehet ez a saját telkünkön belül, ha van rá lehetőségünk. Ekkor nincs vele gond, minden további nélkül letehetjük a telkünkön belül.


Ugyanakkor, ha nincs erre lehetőségünk, és közterületre kerül a konténer, az már más kérdés. Ebben az esetben ugyanis területfoglalási díjat kell fizetnünk az önkormányzatnak, jelen esetben a 9. kerületinek. Továbbá előre be kell jelentenünk, hogy hol és meddig kívánjuk ezt a területfoglalást megejteni. Ehhez pedig be kell mennünk az elhelyezés és szállítás előtt a helyi önkormányzathoz.


Milyen esetekben lehet még szükségünk konténeres szállításra?


Ha nem csak a sittszállításra gondolunk, akkor is hasznos lehet a konténeres szállítás. Ezzel ugyanis meg lehet oldani többféle hulladékszállítási problémát is. Nem kell feltétlenül csak a sittszállításra használni ezeket a konténereket. Zöldhulladék szállítására is rendelhetünk konténert, ahogy egy rögtönzött lomtalanításhoz is. Mindkét esetben kiváló szolgálatot tehet számunkra ez a megoldás, mely az év minden napján áll a rendelkezésünkre. Érdemes tudni erről./X/

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo

Friss pályázatok


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások