Partnerség, együttműködés a kormány és a kkv-k között
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. június 16. szerda

Jusztin ünnepli névnapját.
Holnap Laura napja lesz.
Főoldal Gazdaság Partnerség, együttműködés a kormány és a kkv-k között
Partnerség, együttműködés a kormány és a kkv-k között PDF Nyomtat Email
2010 szeptember 14., kedd 22:29

Magyarország gazdaságának fejlesztése, a vállalkozások versenyképességének javítása, a foglalkoztatás jelentős bővítése lehet az alapja Magyarország megerősödésének, életszínvonalunk emelkedésének. A Kormány ennek érdekében jelentős programokat fogalmazott meg és készít elő, melyek középpontjában a hazai kis- és középvállalkozói kör érdemi megerősödése áll. Ezen intézkedésekről kaptunk tájékoztatást a Kis- és középvállalkozói fórumon amelyet a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara épületében tartottak ma, ahol dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes volt a vendég.
A fórumon Kriza Ákos, Miskolc Fidesz-KDNP-s polgármesterjelöltje ismertette először lokálpatrióta gazdaságpolitikája 12 pontját, amelyben azt hangsúlyozta, hogy ahhoz, hogy miskolc kihasználhassa a kitűnő, de mindeddig kiaknázatlan lehetőségeket,"Térdig le kell járnia a lábát egy polgármesternek, hogy befektetőket találjon."

Navracsics Tibor miniszterelnök helyettes a kis- és középvállalkozói kör megerősödésének fontosságáról valamint a kormány önkormányzatok és a vállalkozások összefogásáról is beszélt. Azt mondta, hogy ez a kormány arra szerződött, hogy a térség legversenyképesebb országává tegye hazánkat, ám ehhez szükséges, hogy stratégiai együttműködés jöjjön létre a kormányzat valamint a kis- és középvállalkozások (kkv) között. Mint mondta a kormány  olyan programokat hoz létre, melyekkel a jövőben csökkenthetőek lesznek az országrészek közötti, és a társadalmi rétegek közötti különbségek.
Egy kormány önmagában azonban nem képes ezen a problémáknak a megoldására, hanem partnerséget kínál, megteremti a feltételeit annak, hogy a város, a megye, valamint a régió, illetve az ott működő kkv-k csatlakozzanak a gazdaságfejlesztő programokhoz. Ezt persze nem csupán szívjóságból teszi - mint mondta - hanem ha a kkv-knak megteremtik a lehetőségét, hogy új munkahelyeket hozzanak létre, akkor bővül a gazdaság, így a költségvetésnek is több a bevétele, tehát a kormány magasabb színvonalon tudja ellátni társadalompolitikai feladatait. Hozzátette: A kormány eddigi, több mint száz napja biztató lehet a kkv-k számára, hiszen már most több olyan lépést tettek, melyek a gazdaság élénkítését célozzák. Példaként említette, hogy megszüntettek 10 kis adót, a vállalkozási adó mértékének 19%-ról 10%-ra csökkentését, valamint azt, hogy lépéseket tettek a bürokrácia csökkentésére. Ez azért is kellett, hogy vállalkozók pénzt csináljanak, mert mindannyiunknak az a fontos, s hamar térüljön meg a befektetésük, s ne azzal kelljen foglalkozniuk, hogy naphosszat ügyintéznek.
Az igazi gazdaságélénkítést azonban várhatóan az Új Széchenyi Terv hozza majd meg. Ennek alapjait már megfogalmazták, azonban a laza szerkezeti keretekhez várják a helyi, regionális észrevételeket, javaslatokat, amelyek kiegészítik az országos célokat.
A vállalkozóknak volt módjuk kérdéseket is feltenni a miniszterhelyetteshez. Vass László, azt kérte a miniszterhelyettestől, hogy a törvények legyenek érthetőek, időtállóak, és betarthatóak, Barkóczi István viszont az innovációt segítő pályázatok újra megnyitását tartotta a legfontosabbnak, mert véleménye szerint csak ez segít a válságból való kilábalásban.

blog comments powered by Disqus
 

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Legyen ausztriai munkád a Tiroli Álláskereső segítségével, akár 2 héten belül.

Facebook


imedia.logo

Friss pályázatok


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások