3 hónap tanulás elég a jó fizetéshez
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 8. szombat

Mihály ünnepli névnapját.
Holnap Gergely napja lesz.
Főoldal Gazdaság 3 hónap tanulás elég a jó fizetéshez
3 hónap tanulás elég a jó fizetéshez PDF Nyomtat Email
2016 szeptember 23., péntek 07:25

 Hiába kapnak a programozók már kezdőként is átlag feletti fizetést, egyszerűen nincs elég szakember, ami többek között a képzési rendszer hiányosságaiból fakad. Ezt orvosolná egy új iskola, amely 3 hónap alatt – csak a gyakorlattal foglalkozva – Java-programozót képez az elkötelezett jelentkezőkből.Egy kezdő programozó fizetése minimum nettó 200 ezer forint, ami csaknem 20 százalékkal magasabb az átlagos magyar keresetnél. Néhány év tapasztalattal pedig ennek a többszörösét is haza lehet vinni – azonban a vállalatok még ennyi pénzért sem találnak elég embert. Az Informatikai Vállalkozások Szövetségének (IVSZ) felmérése szerint mintegy 22 ezer informatikust tudnának azonnal felvenni a cégek, ami óriási szám ahhoz képest, hogy évente a felsőoktatásban az összes informatikához kapcsolódó szakon 2-3 ezer friss diplomás végez.

„Informatikát OKJ-s képzésen vagy autodidakta módon is lehet tanulni, de ezek gyakran nem biztosítják azt a gyakorlati tudást, amelyet a cégek keresnek” – mondta Filep Szabolcs, aki évek óta dolgozik programozóként és oktatóként. A munkaerő-piaci rést látva döntött úgy, hogy elindítja a PROGmasters képzést, amely a gyakorlatra koncentrálva, rendkívül intenzív módszerrel 3 hónap alatt adja át a junior Java-programozóként történő elhelyezkedéshez szükséges tudást.

Csak a Java


Bár az első pillanatban kevésnek tűnik a 3 hónapos képzési idő, Filep Szabolcs a PROGmasters szeptember 20-án tartott nyílt napján elmondta: nyáron két hónap alatt képeztek ki olyan programozókat egy cég megbízásából, akiket azonnal munkába tudtak állítani. „Mi a képzési idő alatt csak azt gyakoroljuk, hogyan kell egy Java programnyelvet használó, teljes értékű szoftvert elkészíteni. Mindezt valós munkakörnyezetben, például határidők és minőség-ellenőrzés mellett végezzük. A feladatokat csapatban kell megoldani, az eredményeket pedig prezentálni, így a programozói tudás mellett a későbbi karrier szempontjából fontos készségeket is fejlesztjük” – tette hozzá.

Filep Szabolcs elmondta: szerződésben garantálják, hogy visszafizetik a tandíj felét, ha a náluk végzett hallgató nem talál állást 3 hónap alatt. Sőt, ösztöndíjas helyeket is tudnak biztosítani azoknak a tehetséges jelentkezőknek, akik vállalják, hogy a képzés elvégzése után egy évig partnercégeiknél dolgoznak. „Természetesen mindez csak úgy működik, ha a hozzánk jelentkezőket alaposan szűrjük, és csak az erre a pályára alkalmas jelöltekkel foglalkozunk. Jó, ha az ember tud olvasni angolul, és van némi ismerete a programozásról, de a legfontosabb a logikai gondolkodás, a tanulás iránti vágy és a kreativitás, ami ebben a szakmában nélkülözhetetlen” – vázolta a felvételi követelményeket a PROGmasters alapítója.


blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Legyen ausztriai munkád a Tiroli Álláskereső segítségével, akár 2 héten belül.

Facebook


imedia.logo

Friss pályázatok


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások