• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. július 19. csütörtök

Emília ünnepli névnapját.
Holnap Illés napja lesz.
Főoldal Programajánló Játszani jó!

pozitiv-miskolc

Játszani jó! PDF Nyomtat Email
2017 szeptember 12., kedd 08:41

Juhászné Ceglédi Tünde paverpol alkotásaiból és viaszképeiből nyílik kiállítás a Szabó Lőrinc Könyvtárban szeptember 14-én, csütörtök délután 5 órakor.


Játszani jó – mert játszani csak örömmel lehet. Juhászné Ceglédi Tünde, a Drogambulancia Alapítvány elnöke, a Miskolci Drogambulancia vezetője számára az alkotás is játék: a kikapcsolódás lehetősége, az öröm forrása. Ő azok közé tartozik, akik naponta megtapasztalják, milyen fontos feloldódni ebben az örömben – hiszen nemcsak a maga életét teszi szebbé vele, hanem tudatosan használja a munkájában is.
A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtárában nyíló kiállításán két különböző technikával készült munkáit mutatja be. A paverpol új technika, olyan speciális anyag, ami ragasztó- és keményítőhatással is rendelkezik, így alkalmas arra, hogy puha anyagokból, például textilből szobor készülhessen. A viaszfestés ősi módszerét viszont már az ókori egyiptomiak is alkalmazták, igaz, akkor még nem speciális vasalóval olvasztották és vitték fel az anyagot. A lényeg azonban ma is ugyanaz: a színekkel és a mozdulatokkal való kreatív játék.
A Játszani jó! című kiállítást Soltész Ágnes nyugalmazott könyvtáros nyitja meg szeptember 14-én, csütörtök délután 5 órakor, közreműködnek a Miskolci Egressy Béni–Erkel Ferenc AMI növendékei. A tárlat október 27-éig tekinthető meg a könyvtár nyitvatartási idejében.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások