Megnyitották az ötnapos Kapolcsi Völgytalálkát
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. február 29. szombat

ünnepli névnapját.
Holnap napja lesz.
Főoldal Kultúra Kultúra Megnyitották az ötnapos Kapolcsi Völgytalálkát
Megnyitották az ötnapos Kapolcsi Völgytalálkát PDF Nyomtat Email
2009 július 23., csütörtök 18:45
Megnyitották az ötnapos Kapolcsi VölgytalálkátA település életerejét mutatja, hogy "szinte a nullából" mégis rendez fesztivált - mondta Lasztovicza Jenő, a Veszprém megyei közgyűlés fideszes elnöke a Kapolcsi Völgytalálka elnevezésű fesztivál szerdai megnyitóján. A Balaton-felvidéki község ötnapos fesztiváljára remélhetően sokan eltalálnak, még ha reklámra nem is volt pénz - tette hozzá. A Kuti-kastélyban több művész kiállítását nyitotta meg Vince Mátyás, a Magyar Távirati Iroda Zrt. elnöke. Mint mondta: Bukrán Edit keramikus művész "csodálatos, egyedi kézműves kancsókat, tálakat készít". Lencsés Ida textilművésznek Tekercsek című kiállítása látható a kastélyban.
 
Vince Mátyás elmondta, Horst Schmeck fotóművész Kapolcsi arcok című tárlata a helybeli emberekről készült portrékat mutatja be. A művésznek jelentős nyugat-európai újságokban jelennek meg fényképei, és állandó fotósa a kölni zeneakadémia produkcióinak is.

Fekete Gyula fafaragó pásztorbotjai is láthatók a kastélyban. A közeli tűzoltószertárban pedig három fiatal művész - 308-as csoport néven - a fehér falat festette ki, s egy magyar népmese, a Lóvá tett sárkány ihlette meg őket.

Vince Mátyás szerint a művészek - túl azon, hogy valamennyien kötődnek Kapolcshoz -, "hihetetlen szeretettel és érzéssel" tárják a látogatók elé az alkotásaikat.

Göntér Gyula, Kapolcs polgármestere beszédében arra utalt, hogy az elmúlt 20 évben "sokan csak egy tortát láttak a nemes célban, és igyekeztek kihasítani a maguk szeletét". Szerinte Kapolcs ma "az életéért, a fennmaradásáért harcol", de sok ember munkájával sikerült a völgytalálkát megvalósítani.

 
(MTI)
blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások