Közel hétszázan szereztek nyelvi tanúsítványt – lezárult a népszerű ingyenes képzés első éve
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. szeptember 21. hétfő

Máté ünnepli névnapját.
Holnap Móric napja lesz.
Főoldal Kultúra Kultúra Közel hétszázan szereztek nyelvi tanúsítványt – lezárult a népszerű ingyenes képzés első éve
Közel hétszázan szereztek nyelvi tanúsítványt – lezárult a népszerű ingyenes képzés első éve PDF Nyomtat Email
2020 augusztus 03., hétfő 10:49

Sikeresen zárt az első éve a Miskolci Szakképzési Centrum által indított Idegen nyelvi készségek fejlesztése Miskolcon és agglomerációjában” projektnek, melynek keretében ingyenesen lehet angolul és németül tanulni.

A tavaly nyáron indult projekt keretében összesen 1000-en tanulhatnak nyelvet teljesen díjmentesen a Miskolci Szakképzési Centrum szervezésében, az Európai Unió és a Magyar Kormány támogatásával. A résztvevők egyik fele a szakképzési centrumhoz tartozó tagintézmények 16. életévüket betöltött diákjai, míg másik fele a Miskolcon és környékén élő felnőttek, akik regisztrálnak az ingyennyelv.hu weboldalon és jelentkeznek a nyelvi képzésekre.

Az eddigi képzések összesen 14 helyszínen, 54 csoportban zajlottak. Kiss Gábor, a Miskolci Szakképzési Centrum kancellárja elmondta, hogy a nyelvtanfolyamokat a koronavírus miatti járványügyi veszélyhelyzet sem akadályozta. Az oktatás digitális platformon folytatódott, amelyre tanulók és tanárok egyaránt könnyedén átálltak. Ezt segítette, hogy a tesztek korábban is online zajlottak, valamint e-learning anyagokat is használtak már a képzések elejétől fogva.

Május 31-ig így összesen közel 700 fő teljesítette a szükséges követelményeket és kapta meg elektronikusan nyelvi tanúsítványát.

Még kicsit több mint 300 fő képzése maradt hátra, a következő angol és német csoportok 2020 szeptemberében indulnak. Ezekre augusztus 1-jétől lehet jelentkezni az www.ingyennyelv.hu oldalon, ahol minden feltételt és információt megtalálhatnak az érdeklődők a képzéssel és jelentkezéssel kapcsolatban. Érdemes mielőbb regisztrálni, hiszen a program sikere miatt a helyek hamar betelhetnek.

 

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások