Az idősödő korosztály is beléphet digitális világba a SENIOR SULI PROGRAM támogatásával
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. május 25. hétfő

Orbán ünnepli névnapját.
Holnap Fülöp napja lesz.
Főoldal Kultúra Kultúra Az idősödő korosztály is beléphet digitális világba a SENIOR SULI PROGRAM támogatásával
Az idősödő korosztály is beléphet digitális világba a SENIOR SULI PROGRAM támogatásával PDF Nyomtat Email
2020 május 19., kedd 09:45

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium Miskolci Szakképzési Centruma kivételes videós, oktatási programmal járul hozzá a senior korosztály digitális tudásának fejlesztéséhez.

A digitális átalakulás mindannyiunk életének megkerülhetetlen része. A világ felgyorsult változása sokak számára okozhat nehézséget és az új technológiák elsajátítása nem mindenki számára természetes folyamat. Sokan vannak még ma is olyanok, leginkább a senior korosztályban, akik a mai napig is még csak ismerkednek az új eszközökkel, technológiákkal.

A Magyarországon kialakult veszélyhelyzet minden korosztály életére nagy hatással van. Az eddigi rohanó életünk most lassulni látszik, a veszélyhelyzet megfékezésére hozott intézkedések átalakítják mindennapokat és a négy fal közé szorítanak minket. Kiváltképp nagy veszélyben vannak a szépkorúak, számukra nem csak a megbetegedés lehetősége, de a korlátozások okozta magány és elszigeteltség is fenyegető. Ezért kifejezetten ennek a korosztálynak, a Digitális Összefogás Programba való felajánlásként tervezte meg a Miskolci Szakképzési Centrum a Senior Suli programot.

A 15 részes sorozat bemutatja az informatika kínálta lehetőségeket, megmutatja számukra ezen eszközök és lehetőségek használatát. A senior korosztály a programmal megtanulhatja az internetes tartalomkeresés fortélyait, készíthet e-mail fiókot és levelezhet online akár hivatalos ügyekben, vásárolhat és értékes kikapcsolódási, szórakozási lehetőségekre is rátalálhat a világháló segítségével. Az elszigetelődés megakadályozása érdekében a program segítséget nyújt a közösségi felületek megismerésében, használatában és az előadássorozat végére sokan elsajátíthatják a szórakoztató videó-telefonálás technikáját.

Az idősebb korosztály informatika tanulásának segítését a Miskolci Szakképzési Centrum Kandó Kálmán Informatikai Szakgimnáziuma már évekkel ezelőtt elindította: a diákok a közösségi szolgálat keretében a számítógéptermekben ültek a senior tanulók mellé, hogy segítsék megismerni ezt a számukra idegen világot. Ma nincs lehetőség fizikálisan segíteni az otthon levő időseket, de azok, akik rendelkeznek számítógéppel, laptoppal, tablettel vagy okostelefonnal és a legminimálisabb informatikai tudással, azok bekapcsolódhatnak a programunkba.

Az előadássorozat első részei már megtekinthetők a kifejezetten erre a célra létrehozott weboldalon a www.seniorsuli.hu oldalon, vagy a Senior Suli önálló Youtube csatornáján, amelyre folyamatosan kerülnek fel az új részek. Az elkövetkező hetektől pedig a Miskolci Televízióban is figyelemmel követhetik oktató programot az érdeklődők.


 

A projekt keretében létrehozott oktató anyagokra alapozva a jövőben folytatni tudjuk a korábban már megkezdett mentori programunkat immár elektronikus felületen. Úgy gondoljuk, hogy országos szinten több tízezren vannak az idősödő generáció tagjai között, aki igénylik ezt a segítséget, és biztosak vagyunk benne sok diák van, aki a közösségi szolgálat keretében örömmel vállal mentori feladatot hogy a senior korosztály tovább folytathassa a digitális tanulását.

A helyi kezdeményezés országos mentori hálózattá válhat, a programba bekapcsolódók egy nagy közösséget hozhatnak létre a digitális térben.

Ez a program a veszélyhelyzet alatt kiemelten fontos, de annak elmúlását követően is hozzájárulhat az időskor aktív megéléséhez, a kapcsolatrendszer fenntartásához és a szellemi frissesség megőrzéséhez.

 

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások