IX. Északkelet-Magyarországi Regionális Régészeti Konferencia
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. május 29. péntek

Magdolna ünnepli névnapját.
Holnap Zsanett, Janka napja lesz.
Főoldal Kultúra Kultúra IX. Északkelet-Magyarországi Regionális Régészeti Konferencia
IX. Északkelet-Magyarországi Regionális Régészeti Konferencia PDF Nyomtat Email
2020 március 02., hétfő 10:35

Miskolci Galéria Kondor-terem, 2020. március 5.

A Herman Ottó Múzeum régészei idén kilencedik alkalommal hívják össze az Északkelet-Magyarország területén dolgozó kollégáikat, hogy megosszák egymással az előző évben végzett kutatásaik új eredményeit. A konferencia sikerességét jól mutatja, hogy évről évre egyre több előadót és érdeklődőt lát vendégül Miskolc – tavaly teltházzal zajlott a rendezvény, közel százan vettek részt a programon.

A konferenciasorozatot 2012-ben hívtuk életre azzal a céllal, hogy a régióban dolgozó régészek legalább évente egyszer nagyobb körben is találkozhassanak egymással, és első kézből halljanak a „szomszédban” dolgozó kollégáik felfedezéseiről. Az egynapos előadássorozaton az őskortól a kora újkorig minden időszak szakértőjének lehetősége nyílik kutatásainak ismertetésére. Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár megye kutatói mellett immár hagyományosan érkeznek előadók Kassáról, Nagykárolyból, hazai egyetemekről és kutatóközpontokból is.

2020. március 5-én összesen 10 előadást hallhatunk majd a Miskolci Galéria Kondor termében. A nap során szó lesz középső paleolitikus eszközkészítésről, rézkori település bemutatásáról, középkori lelőhelyeken geofizikai kutatások által levonható következtetésekről csakúgy, mint a civil önkéntesek régészeti feladatokba való bevonásának lehetőségeiről.

A konferencián való részvétel ingyenes, részvételi szándékát kérjük, hogy a Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet. címre szíveskedjen elküldeni 2020. március 03-ig. Bízunk benne, hogy Önt is vendégül láthatjuk konferenciánkon!

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások