A legjobb fényművészeket keresik Európában
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. július 9. csütörtök

Lukrécia ünnepli névnapját.
Holnap Amália napja lesz.
Főoldal Kultúra Kultúra A legjobb fényművészeket keresik Európában
A legjobb fényművészeket keresik Európában PDF Nyomtat Email
2018 augusztus 23., csütörtök 20:30

•    Előzetes közönségszavazás szeptember 7-ig
•    Október 5-én jelentik be a Fényfesztivál döntőseit a berlini tv-toronynál


Melyik európai országban vannak a legjobb fényművészek? Az E.ON erre a kérdésre keresi a választ egy verseny keretében, melyet Németország legmagasabb épületénél, a berlini tévétoronynál rendeznek. Hét ország tizennyolc fényművésze száll majd versenybe a Berlini Fényfesztiválon, mely az egyik legelismertebb fényfesztivál a világon. Feladatuk az lesz, hogy egy a tévétoronyra vetített látványos háromdimenziós produkcióban keltsék életre a „Let’s create a better tomorrow” (Teremtsük egy jobb holnapot!) mottót.
Új elem az idei berlini fesztiválon, hogy az Eurovíziós Dalfesztiválhoz hasonlóan a Festival of Lights is szavazással választja ki az egyes országokat képviselő művészeket.  A berlini fesztiválra Magyarország is nevez majd egy fényművészt. A közönség fogja eldönteni, hogy ki képviselje Magyarországot. A szavazatokat mától lehet leadni a legjobb művészre a következő weboldalon: www.fol-awards.de/en. Itt a három magyar döntős, EPER, Kiégő Izzók („Glowing Bulbs”) és Körmöczi Károly munkáját lehet megtekinteni. A három magyar döntőst a fesztivál művészeti igazgatója választotta ki. A versenyben további művészek is részt vesznek Németországból, Nagy-Britanniából, Olaszországból, Romániából, a Cseh Köztársaságból és a skandináv országokból. A fentiországok közös vonása, hogy mindenhol üzemeltet hálózatokat vagy kínál ügyfélmegoldásokat az energiavállalat. Természetesen nemcsak az E.ON ügyfelei szavazhatnak, hanem mindenki más is.
Az elkövetkező hetek során az E.ON és a Fényfesztivál közös kampányt indít közösségi oldalain, hogy szavazásra buzdítson, melynek során várhatóan milliókat érnek majd el Németországban és más európai országokban. Magyarországon augusztus 23-én kora este indul a szavazás, az E.ON Facebook oldaláról, illetve az eon.hu főoldalán is közzétett hír visz át arra az oldalra, ahol szavazhatnak az érdeklődők. Az előzetes szavazás szeptember 7-én zárul. Az egyes országok nyerteseit ezután közzéteszik az E.ON és a Fényfesztivál honlapján, valamint a közösségi oldalakon is.
A Magyarországot képviselő győztes fényalkotása a berlini TV-toronyra vetítve lesz látható Európa legnagyobb fényfesztiválján, október 5-14 között!  Ebben az időszakban kerül majd sor a szavazás második fordulójára, amikor is az első fordulóban nyertes, az egyes országokat képviselő művészek közül lehet majd szavazni a Festival of Lights fődíjának, az E.ON Nagydíjának a nyertesére, aki a rangos elismerés mellett a verseny 5 ezer eurós fődíját is hazaviheti.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások