Csodás foltok tavaszi zsongása
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. május 22. szerda

Júlia, Rita ünnepli névnapját.
Holnap Dezső napja lesz.
Főoldal Kultúra Kultúra Csodás foltok tavaszi zsongása
Csodás foltok tavaszi zsongása PDF Nyomtat Email
2018 május 22., kedd 15:01

Négy-öt év terméséből válogat a Csodás Ujjak Foltvarró Klub május 25-én, pénteken délután 4 órakor, a Szabó Lőrinc Könyvtárban nyíló kiállítása. A tárlat címe Tavaszi zsongás, ami magában hordozza a színes, változatos tárgyak ígéretét.


Több mint 15 éve, 2002-ben hozta össze a kézimunkának ez a speciális ága a klub tagjait, azóta időről időre megmutatják munkáikat a nagyközönségnek is. Ezt nemcsak az elkészült textilek minősége indokolja, de az is, hogy a bemutatott tárgyak többsége falikép.
Domonkos Ági, a klub vezetője kiemelte, ők a tradicionális stílust, tehát a háromszögekből, négyszögekből készített összeállításokat részesítik előnyben. 15 alkotó munkáiból válogattak most, méghozzá a legváltozatosabb témákban. Bár sok faliképet hoznak, bemutatnak használati tárgyakat, például pénztárcákat, neszeszereket, párnákat, asztalterítőt, táskákat is.
A kiállítást a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár Szabó Lőrinc Könyvtárában május 25-én, pénteken délután 4 órakor Tumikné Csurák Ágnes városi hálózati osztályvezető nyitja meg, aki maga is művelője számos kézműves műfajnak. A megnyitón a Miskolci Bartók Béla Zene- és Táncművészeti Szakgimnázium tanulói működnek közre. A kiállítás augusztus 20-ig tekinthető meg a könyvtár nyitvatartási idejében.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások