Három miskolci művész is állami kitüntetést vehetett át!
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. április 20. szombat

Konrád, Tivadar ünnepli névnapját.
Holnap Konrád napja lesz.
Főoldal Kultúra Kultúra Három miskolci művész is állami kitüntetést vehetett át!
Három miskolci művész is állami kitüntetést vehetett át! PDF Nyomtat Email
2018 március 15., csütörtök 11:53

A Miskolci Nemzeti Színház három művészének munkáját is rangos szakmai elismeréssel jutalmazták nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából. Harsányi Attila színművész Jászai Mari-díjat, Gáspár Tibor színművész Magyarország Érdemes Művésze díjat vehetett át, Füzi Attila, a Miskolci Balett magántáncosa pedig Magyar Bronz Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült.


Gáspár Tibor 37 éve Miskolcon kezdte a pályáját, azóta számos vidéki és fővárosi színházban szerzett emlékezetes pillanatokat a közönségnek, 2012-től a Miskolci Nemzeti Színház társulatának tagja. Az Érdemes Művész elismeréssel kitüntetett színművész szerint nagy áldás, ha az ember napjait az tölti ki, amit igazán szeret. – Nagy öröm számomra ez az elismerés, hiszen így érzem, hogy nem hiába van a munkám. Remélem, hogy lesz még erőm sokáig folytatni ezt a pályát. Hálás vagyok Miskolcnak és minden társulatnak, amelynek eddig tagja lehettem. Bárhol játszottam is eddig, mindenhol éreztem, hogy tartanak, támogatnak engem, azt gondolom, ez nagy szerencse, és szeretném megköszönni nekik. A többiek munkája, türelme, szeretete is benne van ebben a díjban – mondta Gáspár Tibor.
Harsányi Attila 2007 óta tagja az Aradi Kamaraszínháznak, 2008 óta pedig a Miskolci Nemzeti Színháznak. Alakításaiért már számos szakmai elismerést vehetett át. A színművész így nyilatkozott a Jászai-díjjal kapcsolatban: „Hála édesanyámnak, aki életet adott nekem, nélküle ezt az elismerést nem kaphattam volna meg. Sietek közölni önökkel, a Jászai-díj nagyon finom, a kisfiam előszeretettel csócsálgatja. Köszönöm mindenkinek, aki hitt bennem. Miskolc, Arad.”
Füzi Attila 2004 óta a Miskolci Nemzeti Színház tánckarának tagja, de már 1999-től rendszeresen szerepelt a teátrum produkcióiban, a Miskolci Balett egyik alapító tagja. Nem csupán táncosként, de rendezőasszisztensként is részt vesz az együttes munkájában. Elmondta, nagyon jó érzés az, ha a szakmában eltöltött időt, és a munkát elismerik. – Azt gondolom, nagy dolog, és hosszú út eredménye, hogy egy kis faluból jövő táncos eljut egy ilyen állami kitüntetésig, ehhez pedig kellett a családom támogatása is. Igyekeztem a pályán eltöltött években emberileg nyitott és segítőkész, szakmailag pedig maximalista lenni. Mindig igyekszem felfedezni a hibáimat és hiányosságaimat, és ezek kijavítására koncentrálva dolgozni – teszi hozzá a táncművész.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások