• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. augusztus 18. szombat

Ilona ünnepli névnapját.
Holnap Huba napja lesz.
Főoldal Kultúra Kultúra A 200-as Arany-busz
A 200-as Arany-busz PDF Nyomtat Email
2017 október 11., szerda 15:56

a Petőfi Irodalmi Múzeum mozgókiállítása Miskolcon

Az Arany János bicentenárium kapcsán Miskolcra érkezik 2017 október 15. és 18. között az „Arany 200 busz”, amely júliustól járja az országot és a határon túli magyar lakta területeket.


A mozgótárlat – amelyet egy busz utasterében rendeztek be a kurátorok - az iskolai oktatást kiegészítő, utazó változata a Petőfi Irodalmi Múzeum „Önarckép álarcokban” című reprezentatív kiállításának. A látványában és tartalmában is különleges Arany-busz versek, képek, különféle dokumentumok és relikviamásolatok segítségével mutatja be Arany János életművét, kapcsolatait, költészetének máig ható jelentőségét. A beépített, fából készült installációk és a manuális játékok, valamint a digitális eszközök nem csupán szórakoztató élményt nyújtanak, de mélyebb tudást is közvetítenek.Megismerhető lesz például Arany kapcsolatrendszere, életének és kultuszának helyszínei. Kipróbálható a Toldi erőjáték; valaminta látogatók meghallgathatnakverseket és rappelt Arany-szövegeket is. A busz melletti pihenőben alkalom nyílik Arany-kötetek lapozgatására,kvízek kitöltésére, vagy éppen arra, hogy bárki kipróbálja erejét egy petrencés rúddal vagy egy malomkővel.
Az ingyenesen látogatható tárlatot szakemberek kísérik, akik tárlatvezetéssel és foglalkozással egészítik ki az élményt.
Az „Arany 200 busz” miskolci tartózkodását a Herman Ottó Múzeum koordinálja.A mozgó kiállításban bemutatott információk különböző életkorú és képzettségű embereket is képesek bevonni az élményszerzésbe, ezért szeretnénkmindenki számára elérhetővé tenni a mozgókiállítást.Amellett, hogy a bejelentkezett csoportokat és az egyéni látogatókat vasárnap egész nap, és hétköznap – hétfőtől szerdáig – délutánonként a Szent István téren várjuk szeretettel, a kiállítás néhány középiskolába is ellátogat. A hivatalos megnyitóját 2017. október 16-án (hétfő) 9 órától tartjuk az Avasi Gimnázium előtti téren, ahol Kiss János alpolgármester indítja miskolci útjára a bicentenáriumi tárlatot.


blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások