• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. július 17. kedd

Endre, Elek ünnepli névnapját.
Holnap Frigyes napja lesz.
Főoldal Kultúra Kultúra Jisó ráz! – újra oroszul
Jisó ráz! – újra oroszul PDF Nyomtat Email
2017 október 05., csütörtök 13:48

Kötelező volt, vagy önként tanulta, mindegy – az orosz nyelv, a kultúra és maga az ország nagyon is alkalmas arra, hogy magával ragadja azt, aki találkozik vele. Újabb találkozásra hívja a Szabó Lőrinc Könyvtár az orosz nyelv kedvelőit!


Elevenítsük fel együtt Oroszországgal, az orosz nyelvvel kapcsolatos szép emlékeinket! Csupán nosztalgiázásról lehet szó, vagy arról is beszélhetünk, milyen lehetséges és praktikus felhasználási lehetőségei vannak a legismertebb szláv nyelvnek? Deis Elena orosz származású tanárnő szerint igen, ma is érdemes foglalkozni az orosszal. Aki hasonlóképpen gondolja, azt várják október 7-én, szombaton (majd az azt követő szombatokon is) délután fél 3-kor a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtárban, a most induló orosz klubba!

Az orosz nyelvben és kultúrában már némi jártasságot szerzett érdeklődők társaloghatnak például a két nép hasonló és különböző vonásairól, a gesztusnyelv eltéréseiről éppúgy, mint a kedvelt turisztikai célpontokról – Moszkvától a Transzszibériai vasútig. Szóba kerülnek majd az egyetemek, az ünnepek, az ételek, a vallások, és természetesen a kimeríthetetlen téma, a művészet, de nem csak a klasszikusok! Nyelvgyakorlásra, kulturális barangolásra egyaránt kiváló lehetőség a klub, aminek biztos hátteret nyújtanak a könyvtár orosz nyelvi könyvei, folyóiratai, oktatócsomagjai.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások