• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. július 17. kedd

Endre, Elek ünnepli névnapját.
Holnap Frigyes napja lesz.
Főoldal Kultúra Kultúra Koccintás a könyvtárakban? – Egészségünkre!
Koccintás a könyvtárakban? – Egészségünkre! PDF Nyomtat Email
2017 október 04., szerda 14:00

Az Országos Könyvtári Napok idei mottójának jegyében csak tiszta forrásból származó vízzel koccintanak olvasók és könyvtárosok országszerte – a jelképes akcióhoz október 6-án, pénteken délelőtt Miskolcon is mindenki csatlakozhat!


Csak tiszta forrásból – ez a mottója az idei, október 2–8. között zajló Országos Könyvtári Napok eseménysorozatának. A gondolat átvitt értelmű és konkrét jelentése köré is szerveznek programokat a könyvtárak, így sok „vizes”, vízzel kapcsolatos téma is előkerül az egy hét alatt. De ugyanilyen fontos az információ tisztasága, a bartóki értelemben vett hagyomány, a jó könyvválasztás is.
Testi-lelki-szellemi egészségünkre kívánva, közös koccintásra is invitálnak mindenkit – természetesen forrásvízzel! Ha egyetért a „csak tiszta forrásból” gondolattal, vagy egyszerűen csak úgy érzi: a könyvtár ma is tiszta élményforrás, csatlakozzon az akcióhoz!
Október 6-án, pénteken délelőtt 10 órára, a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár központi épületének (Görgey u. 11.) előadótermében „Jarvis őrnagy” tart előadást a vízről, keresve a választ a fontos kérdésre: miért pazaroljuk azt, amiben szűkölködünk? Ezt követően,11 órakor kerül a Miskolc környéki források vize a poharakba, hogy egy közös koccintással kívánjuk egészségünkre, így is felhívva a figyelmet: becsüljük meg értékeinket, ami nélkül nincs élet – jelesül az ivóvizet és a tudást.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások