• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. július 23. hétfő

Lenke ünnepli névnapját.
Holnap Kinga, Kincső napja lesz.
Főoldal Kultúra Kultúra Együttműködés a Parádi Kórház és a Miskolci Egyetem között
Együttműködés a Parádi Kórház és a Miskolci Egyetem között PDF Nyomtat Email
2017 szeptember 30., szombat 20:57

Együttműködési megállapodást kötött a Parádfürdői Állami Kórház és a Miskolci Egyetem. Az együttműködés keretein belül a Kórház és az Egyetem ötvözni kívánja a gyógyító, kutató és oktató tevékenységet a balneológia, illetve a balneoterápia területével.A megállapodást a Kórház részéről Dr. Stumpfné Dr. Rabóczki Anita főigazgató főorvos, az Egyetem részéről Prof. Dr. Torma András rektor képviseletében Dr. Jakab Nóra, oktatásfejlesztési és minőségbiztosítási rektorhelyettes, Dr. Kiss-Tóth Emőke az Egészségügyi Kar dékánja és Prof. Dr. Szűcs Péter a Műszaki Földtudományi Kar dékánja írta alá.
Parád több mint 250 éve része a magyar fürdőkultúrának. A jellegzetes illatú és ízű vasas-timsós parádi vizet évszázadok óta használják nőgyógyászati, bőr- és mozgásszervi betegségek gyógyítására külsőleg, és ivókúra formájában.
A Parádfürdői Állami Kórház és a felsőoktatási intézmény közötti együttműködés fő célja olyan közös kutatások megvalósítása, melyek kiterjednek a gyógyvíz hidrogeológiai vizsgálatára, humán-egészségügyi hatásának bizonyítására és a terápiás lehetőségek bővítésére. A kutatások mellett az együttműködő felek vállalják közös szakmai-tudományos programok, képzések, továbbképzések szervezését, és a Miskolci Egyetem Egészségügyi Karán tanuló egészségturizmus-szervező és gyógytornász hallgatók gyakorlati képzését.
A hazai termálvízkincs – köztük a parádi – egészségügyi szempontú hasznosítása nagy lehetőség a betegségek megelőzésben, gyógyításban, valamint a rehabilitációban.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások