Állampolgári Részvétel Hete 2017
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. augusztus 24. szombat

Bertalan ünnepli névnapját.
Holnap Lajos napja lesz.
Főoldal Kultúra Kultúra Állampolgári Részvétel Hete 2017
Állampolgári Részvétel Hete 2017 PDF Nyomtat Email
2017 május 23., kedd 11:56

Jelenleg is, május 22. és 28. között zajlik az Állampolgári Részvétel Hete elnevezésű nemzetközi rendezvénysorozat, melyhez a közösségfejlesztő Dialóg a Közösségekért Közhasznú Egyesület idén is csatlakozott.

A hét minden napján mozgalmas programokkal várjuk az avasi lakosokat.


A Debreczeni Márton Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola önkéntes diákjai 10 órára érkeznek az Avasi Közösségi Kávézó (3529 Miskolc, Szentgyörgy út 42.-44) elé, hogy a meghívott általános iskolás csoportnak kézműves foglalkozást tartsanak, és virágékszereket készítsenek.

Ezt követően, 11 órától a fiatalok idén is beültetik virágokkal a Kávézó előtti területet, még otthonosabbá téve azt az avasi közösségek számára.

Mindeközben, a méltán népszerű ruhacsere-bere 11 órától települ ki, ahol bármely avasi lakos leadhatja használt, kinőtt ruháit és újra cserélheti.A hét többi napján a következő programokkal várjuk az Avasi Közösségi Kávézó előtt az érdeklődőket:

Hétfő: bemutatkozik az Avasi Paradicsom Közösségi Kert

Kedd: szabadtéri álláskeresési tanácsadás; valamint „Kiút a susnyásból” lakossági kezdeményezés aláírásokat gyűjt petíciójához, hogy biztonságos gyalogút épüljön ki a Miskolci Egyetem és az Avas között

Szerda: szabadtéri kézműves klub; mindenki számára nyitott foglalkozás az Avasi Fotókörrel; további aláírásokat gyűjt a „Kiút a susnyásból”

Csütörtök: az Avasi Cserebogár Kör szívesség és eszközcsere börzéje

Mindezek közben, az Állampolgári Részvétel Hetéhez híven idén is kérdőívet töltünk ki az elhaladókkal arra vonatkozóan, hogy mennyire bíznak a közintézményekben, milyenek az attitűdjeik velük szemben.Állampolgári Részvétel HeteA nemzetközi kampányhét legfontosabb célja, hogy minél szélesebb nyilvánosságot teremtsen az állampolgári cselekvések lehetőségének, erejének, általában a civil részvételnek,

·         egyúttal az erre a hétre koncentrálódó események súlyukkal felkeltsék a média figyelmét az eseménysorozatra, általában a közösségi részvételre, s hogy

·         megszólítsák, felelősségvállalásra buzdítsák a politikusokat, helyi, országos és nemzetközi szinten.Az ÁRH központi témája 2017-ben a civilizáció.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások