Átszerkesztették a műsort a Miskolci Nemzeti Színházban
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. október 24. szombat

Salamon ünnepli névnapját.
Holnap Bianka napja lesz.
Főoldal Kultúra Kultúra Átszerkesztették a műsort a Miskolci Nemzeti Színházban
Átszerkesztették a műsort a Miskolci Nemzeti Színházban PDF Nyomtat Email
2011 szeptember 07., szerda 22:14

Kevesebb új bemutatóról és a produkciók időpontjainak átcsoportosításáról, átszervezéséről szólt a 2011/2012-es színházi évad társulati ülése a Miskolci Nemzeti Színházban kedden.

Halasi Imre, a teátrum igazgatója úgy fogalmazott: "a tudatlanság nagyon sok mindentől megóvja az embert", nem is bánja, hogy nem ismeri teljes részleteiben a Miskolci Nemzeti Színház 188 éves történetét, hiszen így nem áll módjában azt mondani, soha ilyen nehéz helyzetben nem volt a színház. Ha pedig volt is, akkor is kilábalt belőle, mert "akkor most nem lennénk itt" - tette hozzá. Véleménye szerint semmi más tanúsága nem lehet annak, ami történik, mint az, hogy ebből ki kell lábalni, mert nemcsak a színházról, hanem a közönségről is szó van.

halasiimre Az igazgató kifejtette: márciusban már 57 millió forintos költségvetési elvonással kezdték meg az évad tervezését, miközben 35 millió forinttal megemelte a város a bevételi kötelezettségét a teátrumnak, ennek szellemében szerkesztették át tehát a műsortervet és kötötték meg a szerződéseket.
Hozzáfűzte: az évadzáró társulati ülésen hangsúlyozta, emiatt nem terveztek tizenhárom bemutatót csak nyolcat, és emiatt "porolnak le" korábban játszott sikerdarabokat. Augusztus közepén azonban "jött egy hír", amely szerint a város 88 millió forinttal zárolja a színház költségvetését, ennek túlélésre akkor még nem látott semmilyen megoldást - mondta a direktor.
Azóta több egyeztetés történt, december 31-ig átszerkesztették a műsort, azokat a produkciókat, amelyek költségesebbek, megpróbálták a második félévre áttenni, azokat pedig, amelyek szerényebb összeget igényelnek, az évad első felére helyezték.
"Minden bizonnyal búcsút mondunk az évi 450 előadásnak és a vidék leglátogatottabb színháza címnek is, legalábbis átmenetileg ez valószínűleg így lesz, de ez visszatérhet" - jelentette ki Halasi Imre.
Mint mondta, ennek tükrében az első nagyszínházi bemutató Bereményi Géza Az arany ára című színműve lesz október 28-án a Nagyszínházban. A Túl a Maszat-hegyen című mese-musical bemutató előadását pedig október 7-én tartják.
Legnagyobb költségvetésű előadásuk, A nyomorultak premierje 2012. március 2. Az eredetileg ekkorra meghirdetett operabemutató, Puccini Bohémélete 2011. november 25-én kerül színre először. A Legenda a lóról című Tolsztoj-művet március 23-tól láthatja újra a közönség a Csarnokban, a Ludas eM/Mesterkurzus című táncszínházi est bemutató előadása pedig 2012. január 13-án lesz szintén a Csarnokban. A régi sikerdarab, A dzsungel könyve ebben az évadban eddigi terveik szerint a Nagyszínházban lesz látható. Az ügynök halála című dráma, a Pletykák című bohózat és az Elsötétítés című színmű bemutatójának időpontja nem változik.
Forrás:szinhaz.hu

 

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások