• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. január 19. péntek

Sára ünnepli névnapját.
Holnap Sebestyén napja lesz.
Főoldal Kultúra Kultúra
Kultúra
A magyar kultúra napja Miskolc Könyvtáraiban PDF Nyomtat Email
2018 január 12., péntek 06:09

Díjat nyert, 1956-os témájú, illetve írói életrajzi könyv bemutatója, kiállítás képes üzenetekből, költői irodalmi műsor, ismeretterjesztő foglalkozás Kölcseyről és a környezeti kultúráról – mindezt a miskolci könyvtárak kínálják a magyar kultúra napja alkalmából.

Ebben az évben is sokfelől közelítik meg a magyar kultúra napját a miskolci II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár programjai. Hiszen nemcsak írott kultúránknak, hanem évezredes hagyományainknak, múltunkat idéző tárgyi és szellemi értékeinknek is nagyobb figyelmet szentelünk ilyenkor.

Bővebben...
 
MADARÁSZ IVÁN AZ ARTISJUS ÚJRAVÁLASZTOTT ELNÖKE PDF Nyomtat Email
2018 január 11., csütörtök 05:44
A szerzői egyesület újabb kétéves ciklusra erősítette meg az elnök pozícióját
 
Budapest, 2018. január 11. – 2014 és 2016 után immár harmadszor kapott bizalmat Madarász Iván: a komolyzeneszerzőt újabb két évre választotta meg elnöknek az Artisjus szerzőkből álló vezetősége.
Az 1949-ben született művész számos szakmai elismerés (pl. Erkel Ferenc-díj, Bartók-Pásztory-díj) birtokosa, 2005-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével tüntették ki. 2016-ban kapott Kossuth-díjat. az emberi hang és a hangszeres technika újabb módozatainak kutatására építő, több zenei műfajban is jelentős műveket kiérlelő, gazdag zeneszerzői pályája elismeréseként. 1980 óta állandó oktató a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, ahol 2002 óta egyetemi tanári rangban a zenetudományi és -elméleti tanszéken tanít. Madarász Iván szakmai közéleti tevékenysége is igen aktív. Az Artisjus vezetőségében végzett munka mellett a Magyar Zeneszerzők Egyesületének alapító és elnökségi tagja, valamint több zenei alapítvány kurátora.
Bővebben...
 
CAMPUS: HAMAROSAN JÖNNEK AZ ELSŐ NEVEK PDF Nyomtat Email
2018 január 10., szerda 05:36
A Campus Fesztivál 2017-ben rekordszámú közönséget, 105 ezer látogatót vonzott Debrecenbe és úgy tűnik ez a felfokozott érdeklődés még a fesztiválszezon után sem állt le, év végén háromszorosára emelkedett az elővételben megvásárolt 2018-as bérletek száma. Ez példátlan adat a 10 éves fesztivál működése során, főleg annak ismeretében, hogy a Campus eddig nem jelentkezett konkrét fellépők neveivel.
Bővebben...
 
Élet-képek a könyvtárban PDF Nyomtat Email
2018 január 10., szerda 05:33

Kondás Anikó pillanatképeiből nyílik kiállítás ÉLET, az élet után címmel a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár központi épületében (Miskolc, Görgey Artúr u. 11.) 2018. január 15-én, hétfőn délután fél 5-kor.

Festményekből, fotókból és a megörökített pillanatokhoz tartozó, tovább gondolásra érdemes irodalmi idézetekből rendezett kiállítást Petri Nóra újságíró nyitja meg. A műsorban közreműködik: Weszely Ernő harmonikaművész.

 
Jönnek a Seuso-kincsek, májusig zárva tart a Képtár PDF Nyomtat Email
2018 január 08., hétfő 14:02

A Seuso-kincs kiállítása miatt május elejéig nem látogatható a Herman Ottó Múzeum Képtára.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail:*

Belépés

Elfelejtett jelszó? Regisztráció

A hét kérdése

Ön szerint a közpénz felhasználásáról van-e joga minden megkötés nélkül beszámolni a sajtónak?
 

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások