Fogyatékos emberek Világnapja
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. augusztus 15. szombat

Mária ünnepli névnapját.
Holnap Ábrahám napja lesz.
Főoldal Kultúra Neves napok Fogyatékos emberek Világnapja
Fogyatékos emberek Világnapja PDF Nyomtat Email
2019 november 30., szombat 03:53

December 3. a Fogyatékos Emberek Világnapja. Az ENSZ december 3-át a fogyatékos emberek világnapjává nyilvánította 1992-ben, hogy felhívja a figyelmet a baleset, betegség, katasztrófa következtében fogyatékossá váltak problémáira.

2019. december 3-án a Miskolci Fogyatékosságügyi Szakmai Műhely egy speciális eseménnyel emlékezik meg a világnapról. Alapvető célunk felhívni a figyelmet a miskolci és térségi fogyatékkal élő emberek problémáira, bemutatni ezen személyek értékteremtő tevékenységét, valamint az őket segítő szervezetek áldozatos munkáját.

 

Tervezett programok:

  • 10:00 - 13:30 MÉZES Miskolc program Miskolc Városháza aulájában. A Szimbiózis Alapítvány adventi kézműves programra várja a környékbeli kisiskolásokat, illetve 11:30-tól a Városháza munkatársait is. Speciális mézeskalács ütőfás technikára fogyatékkal élő fiatalok tanítják a látogatókat, minden vendég a saját mézes „tallérját” haza is viheti.
  • 14:00-15:00 Miskolci Fogyatékosságügyi Szakmai Műhely tagjainak bemutatása, melyre a Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlésének tagjai is meghívásra kerültek. A Magyarországon egyedülálló helyi szakmai együttműködési hálózat több mint 15 évre tekint vissza, tagjai elkötelezettek a Miskolc és a környékbeli fogyatékkal élő emberek életminőségében javításában. A bemutatkozó program végén egy szakmai politikai javaslatot (policy paper) adnak át a Városháza képviselőinek, melyben azontúl, hogy együttműködési szándékukat fejezik ki a Városháza vezetésével, felhívják a figyelmét a döntéshozóknak a miskolci fogyatékos emberek problémáira.
blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások