Csontokba rejtett titkok
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. február 28. péntek

Elemér ünnepli névnapját.
Holnap napja lesz.
Főoldal Kultúra Könyv/Zene/Film Csontokba rejtett titkok
Csontokba rejtett titkok PDF Nyomtat Email
2020 január 23., csütörtök 22:35

A Kim Stone detektívregény hatodik részének cselekménymozgató témája igen aktuális, ugyanis megjelenik benne az embercsoportok elleni gyűlölet több formája is.  A sorozat talán legsötétebb része a Holt lelkek címet viseli, amelyben Kim Stone talán a valaha legnagyobb kihívások előtt találja magát: múlt és jelen találkozik, illetve ütközik egymással. Marson alaposan kimozdítja szereplőit komfortzónájukból, s vele együtt minket is a cselekménybe szőtt gyűlöletalapú bűntettekből kifolyólag.A regény első felében a történet töredezettebb részekből tevődik össze, úgy tördelve, hogy ne bírjunk leállni az olvasással. Idővel fokozatosan elkezd összeállni a kép; az addig vezető út pedig izgalmas. Ezúttal egy ásatás során emberi csontokat találnak egy elhagyatott farmon. Kim a helyi rendőrséggel nyomoz az ügyben, s így dolgozik együtt Tom Travisszel – aki nem ismeretlen számára, ugyanis egykor barátok és kollégák voltak, ami vége szakadt egy Tommal történt, soha meg nem értett esemény következményeként. Kapcsolatuk bonyolult és feszült, Tom személyisége nem éppen barátságos.

A karakterek tekintetében is kiemelkedően erős ez a rész, hiszen a nyomozó csapat szétválása kihívás elé állítja a szereplőket. Kimnek igazán nehéz dolga van, hiszen a terep számára új, és eléggé magára van utalva, hiszen távol van csapatától is, másrészt pedig nincs vezető pozícióban. Ez fordítva is igaz: a többieknek is kihívás Kim vezetése nélkül végezni a feladatuk. Bryant és Dawson ezúttal egy lengyel férfi súlyos, könyörtelen meggyilkolásán dolgozik. E felállásnak köszönhetően jobban megismerhetjük Wood traumatikus múltját, történetét is.

A Holt lelkekben az írónő bátor vállalkozásról tesz tanúbizonyságot: komoly és sajnos mindig is aktuális témákat érint, úgymint a nemen, bőrszínen, hit- és vallásbeli beállítottságon vagy a szexuális orientáción alapuló megkülönböztetés. A regény hangulata lehangolóbb és komorabb a megelőző köteteknél; több is benne az erőszak, amely még pont nem túlzó mértékű. Elgondolkodhatunk azon, hogy az embereket vajon mi késztetheti az effajta embertelen, igazságtalan és méltánytalan vi

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások