Néhány jó tanács az ideális karikagyűrű kiválasztásához
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. augusztus 15. szombat

Mária ünnepli névnapját.
Holnap Ábrahám napja lesz.
Főoldal Kultúra Mozaik Néhány jó tanács az ideális karikagyűrű kiválasztásához
Néhány jó tanács az ideális karikagyűrű kiválasztásához PDF Nyomtat Email
2020 június 15., hétfő 10:48

Valószínűleg ez egy új helyzet, hiszen nem minden nap vásárol az ember karikagyűrűt, így akkora rutinja sincs benne. Éppen ezért érdemes megfogadni néhány tanácsot, amivel megkönnyíthető ezt a különleges időszak.


Ne kapkodjunk!


A karikagyűrű kiválasztását nem szabad elsietni. Hiába van meg már hetek óta a nagy szerelem, vagy épp a méretünket tudjuk már mióta, az élőben való próbát semmiképp nem szabad elhanyagolni. Mivel minden márka gyűrűje más, így a kialakítás nagyon fontos, és persze az sem mindegy, hogy miként áll az adott gyűrű.


A próba folyamán nagyon fontos szempont, hogy semmiképp ne akkor kerüljön rá sor, amikor fázunk, vagy épp 35 fokos hőség van. Mivel az ujjunk mérete az időjárásnak megfelelően változik, így hidegben vékonyabb lesz, míg melegben jóval szélesebb. Éppen ezért a legjobb az őszi és tavaszi időszak a karikagyűrű kiválasztásához. Érdemes mindkét gyűrűsujjra felpróbálni a kiválasztott darabokat, mert nem biztos, hogy a jobb kéz gyűrűsujja lesz mindig a legkényelmesebb.


Ha online felületen szeretnénk rendelni, akkor nagyon fontos a gyűrű mérete. A legjobb, ha ebben az esetben egy ékszerésznél megnézetjük, hogy mekkora gyűrűre is van szükségünk, vagy egyik-másik otthoni módszerrel jövünk rá az ideális méretre. Az is fontos, hogy az ékszer mindig igazodjon az ujjak ízületéhez, ne válasszunk olyat, amit csak erővel tudunk felhúzni.


További szempontok


Amennyiben hajlamosak vagyunk a súlyingadozásra, akkor a legjobb, ha olyan ékszert választunk, amit később lehet módosítani. Sőt a legjobb, ha olyan helyen vásároljuk meg, ahol ingyen állítják a méretet, mint a karikagyuru.hu-nál a saját gyűrűik esetében. Igazításkor a kövekkel óvatosan kell bánni, mert azok azért okozhatnak némi nehézséget.


A gyűrű szélessége teljesen szubjektív, így az ízlésünktől függ, hogy a vastagabb vagy a vékonyabb karikát preferáljuk-e. Amennyiben a vastagabbat, akkor jó, ha tudjuk, hogy érdemes az ujj méreténél eggyel nagyobbat választani, mert a szélesebb több helyen érintkezik a kezünkkel.


Mivel az arany egy alapvetően puha fém, így könnyen kophat, roncsolódhat. Éppen ezért érdemes legalább évente elvinni egy ékszerészhez a gyűrűt, aki elvégzi rajta a szükséges felületkezelést.


A gyűrű mindkét oldalára kerülhet vésés, attól függően, hogy milyen a megálmodott darab. Belülre inkább dátumok, kezdőbetűk szoktak kerülni, míg a külső oldalán inkább a díszítés a lényeges.


Olyan is akad, aki megunt arany ékszereiből szeretné elkészíttetni a karikagyűrűt, vagy éppen be szeretné számíttatni a végösszegbe. Minden megoldható, ha az ember jó helyen vásárol./X/

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások