• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. július 17. kedd

Endre, Elek ünnepli névnapját.
Holnap Frigyes napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva LMP: Állítsák le a közmédiában a politikai tisztogatásokat!
LMP: Állítsák le a közmédiában a politikai tisztogatásokat! PDF Nyomtat Email
2011 július 06., szerda 15:40

Az LMP felszólítja a közmédia vezetőit, hogy állítsák le a politikai tisztogatásokat, és egy világos műsorkészítési koncepció kialakítása után tegyenek javaslatot a szükséges dolgozói létszámra.
Bekövetkezett az, amitől korábban sokan tartottak: elindult a politikai tisztogatás a közmédiában. Az elmúlt napokban kiszivárgott hírek szerint a közmédia vezetése egy sor olyan munkatárssal közölte, hogy kirúgják őket, akiket szakmai körökben egyöntetű elismerés övez. Vannak közöttük többszörös Pulitzer-díjas, nívódíjas szerkesztők, olyan újságírók, akik közül sokan az elmúlt években a legszínvonalasabb és legnépszerűbb közszolgálati tévé- vagy rádióműsorait készítették. Az egyetlen bűnük, hogy szakmai hivatástudatuk erősebb a kormánypártok iránti lojalitásnál.

Az LMP szerint elbocsátásuk nem csak szakmaiatlan, de sokszor embertelen is. Miközben a kormány a védett kor bevezetésről, az 55 évesnél idősebbek munkaerőpiaci védelméről szónokol, a közmédiából kirúgottak között többenebbe a korcsoportba tartoznak, sőt a hírek szerint olyan is van köztük, akinek csak néhány hónapja hiányzott a nyugdíjhoz. De nem jut sokkal több emberség azoknak a munkavállalóknak sem, akiket végül nem tesznek lapátra. A hosszú ideje tartó bizonytalanság után most megalázó módon rendelik be a munkavállalókat és közlik velük, hogy a korábbi a munkaszerződésüket hogyan kívánják módosítani.

Az elbocsátások már csak azért is elfogadhatatlanok, mert az új közszolgálati vezetők csak most ismerkednek feladataikkal és a hozzájuk
tartozó munkatársakkal. Mivel maguk az intézmények sem rendelkeznek műsortervvel, szakmai alapon aligha lehet eldönteni, kik azok, akikre a jövőben nem lesz szükség. Az LMP felszólítja a közmédia vezetőit, hogy állítsák le a politikai tisztogatásokat, és egy világos műsorkészítési
koncepció kialakítása után tegyenek javaslatot a szükséges dolgozói létszámra.


blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások