• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. július 23. hétfő

Lenke ünnepli névnapját.
Holnap Kinga, Kincső napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva LMP-s siker az offshore lovagok ellen
LMP-s siker az offshore lovagok ellen PDF Nyomtat Email
2011 július 04., hétfő 21:15

Az LMP fellépésének köszönhetően a Fidesz visszavonja az offshore cégekben található jövedelem adómentességét célzó jogszabályt, ami ellentétes volt az ország érdekeivel. A mai napon a Fidesz egy zárószavazás előtti módosító indítványával lényegében visszavonja Rogán Antal korábbi, az offshore cégekben tartott jövedelem adómentességét garantáló javaslatát. Bár a végszavazás csak este lesz, a kormánytöbbség vélhetően elfogadja az Alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottság módosítását.

Az LMP Rogán Antal javaslatát napvilágra kerülése óta élesen kritizálta, mert az szembe megy a közteherviselés legelemibb elveivel, és az ország érdekeivel is. Az LMP közleményben tiltakozott<http://lehetmas.hu/sajtokozlemenyek/26230/a-fidesz-megnyitja-a-kaput-az-off-shore-lovagok-elott/>, a közvélemény figyelemének felkeltése érdekében offshore lovaggá ütötte Rogán Antalt<http://lehetmas.hu/sajtokozlemenyek/26455/scheiring-gabor-offshore-lovagga-avatta-rogan-antalt/>, és nyílt levélben hívta fel a miniszterelnök
figyelmét<http://lehetmas.hu/sajtokozlemenyek/26514/nyilt-level-orban-viktornak-az-offshore-lovagok-ugyeben/>az adóelkerülés jelen esetben megvalósuló törvényesítésére.

Az LMP fellépése célt ért, s bár a kormányzat a visszavonást fű alatt intézi, mégis üdvözöljük az intézkedést. Ugyanakkor azzal továbbra sem
értünk egyet, hogy a Bajnai-kormány által az offshore lovagoknak adott amnesztiát 2012 végéig meg kívánja hosszabbítani a kormány. Az LMP véleménye az, hogy azok az offshore lovagok, akik haza akarták hozni a pénzüket, a 2011-re esedékes amnesztia ideje alatt ezt már megtehették, az adócsalóknak kedvező újabb egy évre nincsen szükség.

Reméljük, a kabinet lassan belátja, hogy nem a lobbi csoportok kiszolgálása és helyzetbe hozása jelenti a jó kormányzás legfontosabb célját.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások