• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. július 17. kedd

Endre, Elek ünnepli névnapját.
Holnap Frigyes napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Az LMP az Alkotmánybírósághoz fordul a büntetőeljárási törvény miatt
Az LMP az Alkotmánybírósághoz fordul a büntetőeljárási törvény miatt PDF Nyomtat Email
2011 július 04., hétfő 10:54

A Lehet Más a Politika szerint a Fidesz elfogadásra váró törvényjavaslatának egyes elemei a jelenlegi és a jövőre hatályba lépő
alkotmányt is sértik, és szembe mennek nemzetközi kötelezettségeinkkel. A párt képviselői a jogsértő rendelkezések megsemmisítését kérik az Alkotmánybíróságtól.
A Lehet Más a Politika nevében Dorosz Dávid és Schiffer András országgyűlési képviselők beadvánnyal fordulnak az Alkotmánybírósághoz az egyes eljárási és az igazságszolgáltatást érintő egyéb törvények módosításáról szóló törvényjavaslat kapcsán, amit a Parlament ma fog elfogadni.

Az LMP úgy gondolja, hogy az ügyészség jogköreit megnövelő Fideszes javaslat egyes Büntetőeljárási törvényt érintő elemei - így elsősorban az, hogy a terhelt egy ideig nem találkozhat védőjével; a 120 órás őrizet lehetősége; vagy az ügyészség joga arra, hogy kiválassza az ítélkező bíróságot - mind a jelenlegi, mind a 2012. január 1-jével hatályba lépő Alkotmányt sértik, sőt Magyarország nemzetközi kötelezettségeinek is ellentmondanak. Ennek megfelelően a képviselők az érintett rendelkezések megsemmisítését kérik az Alkotmánybírságtól.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások