Fideszes politika: kend rá az elődödre!
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. október 22. csütörtök

Előd ünnepli névnapját.
Holnap Gyöngyi napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Fideszes politika: kend rá az elődödre!
Fideszes politika: kend rá az elődödre! PDF Nyomtat Email
2011 június 28., kedd 07:12

Az MSZP szerint a Miskolci Turisztikai Kft. új vezetése a régi nyakába varrná saját hibáit.

Saját, hibás döntéseinek következményeit is az előző városvezetés nyakába akarja varrni a Miskolci Turisztikai Kft. vezetősége, illetve közvetve a miskolci városvezetés. Legalábbis ez derül ki a cég által elkészített, az előző év gazdálkodásáról szóló mérlegből, melyet Miskolc önkormányzata városgazdálkodási- és üzemeltetési bizottsága hétfőn délután tárgyal meg. Mindezt dr. Tompa Sándor szocialista önkormányzati képviselő, a bizottság tagja jelentette ki még a bizottsági ülést megelőzően Miskolcon.

Dr. Tompa Sándor elmondta: a Miskolci Turisztikai Kft. 2007-2008 fordulóján jött létre, részben a megszüntetett VFV Miskolc Zrt. utódjaként. A 2008-as és a 2009-es esztendőt nullszaldóval zárta a cég, a 2010-es évet viszont mintegy 180 millió forint mínusszal. A forgalom visszaesésének több oka is van, elsősorban az árvizek, a térségről szóló katasztrófa-hírek, a szeszélyes időjárás és a hűvös nyár okozott veszteséget a turisztikai cégnek, amely november végére, a Czinkné Sztán Anikó-féle új cégvezetés belépéséig mintegy 75 milliós veszteséget halmozott fel. Jött viszont a december, amikor egy hónap alatt összesen 94 millió forinttal toldották meg ezt a veszteséget, s így jött össze az évi 180 millió. „Ez az óriási tétel úgy jöhetett ki, hogy két nyertes pályázatot, a négycsillagos szállodaépítési programot, illetve a gyógyászati bővítési projektet nem valósítja meg a város, jól lehet, közel 1 milliárd forintot nyert rá. A pályázat előkészítésére addig kifizetett összegeket, mintegy 29, illetve 19 milliót viszont gyorsan elszámolták az elmúlt évre. A másik nagy érvágás a Barlangfürdő jegyárainak 50 százalékos csökkentése, ez 46 milliós veszteséget okozott csak decemberben" – mondta a képviselő. Szerinte a Czinkné Sztán Anikó-féle vezetés azt a látszatot akarja kelteni, hogy az óriási veszteség az előző menedzsment gazdálkodásának hibája, noha ennek pont az ellenkezőjéről van szó.

A politikus elmondta azt is, hogy a Barlangfürdő jegyárainak csökkentése semmi esetre sem válthatta be a hozzá fűzött reményeket, vagyis a városi cég csak veszített azon, hogy miskolci lakcímkártya felmutatásával 50 százalékos kedvezményben részesítette a miskolci lakosokat. „A forgalom a legjobb hónapban is csupán 60 százalékkal volt magasabb a bázisforgalomhoz képest, májusig jellemzően csak 20-30 százalékos növekedést tudott produkálni a Barlangfürdő. Ahhoz viszont, hogy a féláron adott jegyekkel több bevételre lehessen szert tenni, mintha azokat teljes áron értékesítették volna, legalább kétszeresére kellett volna a forgalmat növelni Ez is csak akkor igaz, ha nem vesszük figyelembe az üzemeltetési költségek esetleges drágulását" – mutatott rá dr. Tompa Sándor.

A szocialista képviselő szerint nonszensz az is, hogy Czinkné Sztán Anikó – egy korábbi nyilatkozata szerint – a duplájára szeretné növelni a turisták Miskolcon eltöltött vendégéjszakáinak számát. Ez szerinte különösen annak fényében irreális, hogy köztudomású: Miskolcon szűkös a megfelelő szálláshelykínálat, ráadásul a már említett, bővítést célzó szállodaépítési projektet is leállították, -írja az eszakonline.

 

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások