• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2017. december 16. szombat

Etelka ünnepli névnapját.
Holnap Lázár napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva LMP: ne a luxusautók importját támogassa a kormány!
LMP: ne a luxusautók importját támogassa a kormány! PDF Nyomtat Email
2011 június 26., vasárnap 23:23

A parlament a héten tárgyalta azt a törvénymódosítást, ami a gépjárművekre vonatkozó regisztrációs adó tételeit változtatja meg. Az LMP szerint igazságtalan, hogy a kabinet a luxusautók tulajdonosait támogatja. A párt a regisztrációs helyett a jármű értékétől és környezetvédelmi teljesítményétől függő adót vezetne be. Az LMP üdvözli, hogy a kategóriákat az EU-s környezetvédelmi szabványok alapján módosították, így a kevésbé környezetszennyező járművekre kisebb adó jut. A párt szerint ugyanakkor az új tarifarendszer súlyos hibája, hogy a nagy teljesítményű, luxus kategóriában durván csökkenti az adótételt. Ez azon túl, hogy csökkenti az állam adóbevételeit, azoknak nyújt kedvezményt, akik erre nem szorulnak rá és ráadásul már tavaly is kaptak egy ajándékot a luxusadó eltörlésekor.  Elfogadhatatlan továbbá az is, hogy az eddig adócsaló, autójukat külföldi rendszámmal futatókat kedvezményben részesítik.

Mint környezetvédő szervezetek is rámutatnak, az indítvány szakmailag elhibázott része a robogók adójának csökkentése is, mivel ezek a járművek igen erősen szennyezők.
Az LMP és zöld szervezetek régóta hangoztatják, hogy a környezet megóvása és a gépkocsijukat munkára használók érdekében nem a luxus importot támogató regisztrációs adóra, ennek módosítgatására, hanem a regisztrációs adó eltörlésére, és egy olyan általános (vállalkozásokra is vonatkozó) gépjárműadóra van szükség, ami a költségvetési bevételeket nem csökkenti, mértéke ugyanakkor a gépjármű értékétől és környezetvédelmi teljesítményétől függ. Ezért kérjük a kormányt, hogy vonja vissza javaslatait, és az érintettekkel való egyeztetés után terjesszen be egy új, 21. századi szabályozást.


blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Karácsonyi Üdvözlet

Hírdetés

mail.google.com
33 650x488

Startlap

Add a Startlaphoz

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail:*

Belépés

Elfelejtett jelszó? Regisztráció

A hét kérdése

Ön szerint a közpénz felhasználásáról van-e joga minden megkötés nélkül beszámolni a sajtónak?
 

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások