• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. július 18. szerda

Frigyes ünnepli névnapját.
Holnap Emília napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva LMP: Összehangolt kormányzati, fővárosi hajléktalanüldözés – Ez a gyávák módszere
LMP: Összehangolt kormányzati, fővárosi hajléktalanüldözés – Ez a gyávák módszere PDF Nyomtat Email
2011 június 18., szombat 19:19

A kormány, miután elhibázott gazdaságpolitikája miatt kemény ellenállásba ütközött, újra a legkiszolgáltatottabb emberekre támadt. A fővárosi kerületek országgyűlési képviselőként is működő polgármesterei a szabálysértési törvény módosításával kriminalizálnák a hajléktalanságot. Az LMP szerint ez embertelen és ostoba lépés. Összehangolt támadásba kezdett a kormány és a főváros a hajléktalanok ellen: a Parlament elé terjesztett szabálysértési törvény-módosítás szerint a szegénység bűn, a legszegényebbek pedig bűnözők. A kezdeményezők büntetni akarnak embereket azért, mert szegények és nincs hol lakniuk. Az LMP szerint ez embertelen és ostoba lépés. Rendészeti eszközökkel nem lehet egy szociális problémát megoldani, ez a lépés lakásfejlesztés helyett börtönfejlesztést jelent.

A jelek szerint a „Lázári-etika” - amely szerint akinek nincsenek milliói, az annyit is ér - gyökeret vert az egész kormánypártban és a főváros vezetésében is.
A tervezett intézkedés jól láthatóan egy támadássorozat része. Tavaly az építési törvény módosításával lehetővé tették a hajléktalanok büntetését. Erre azonnal ugrott a főváros Fideszes vezetése és helyi rendeletben pénzbírsággal, börtönnel fenyegető rendelkezést hozott a legszegényebbek büntetésére. Ezzel szinte párhuzamosan felbontotta a hosszú évek óta a hajléktalanokkal foglalkozó civil szervezetek szerződését, ami a becslések szerint több mint ezer ember utcára kerülésével járhat. Várható volt, hogy ezek a törvények és rendeletek lavinát indíthatnak el az ország településein. Kocsis Máté józsefvárosi Fideszes polgármester cinikus és demagóg „népszavazást” kezdeményezett a hajléktalanok ellen.

Az LMP felszólítja a kormányt és a főváros vezetését, hogy hagyjon fel ezzel a demagóg és embertelen politizálással. A gyávák módszere az, hogy az elesetteket, a náluk gyengébbeket támadják. Az LMP egyúttal felszólítja az Országgyűlést, hogy utasítsa el a javaslatot és kéri a fővárost, hogy sürgősen kösse meg újra az indoklás nélkül felmondott szerződéseket a civil szervezetekkel.


blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások