Belső vizsgálatot akarnak a sportiskolánál
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. október 22. csütörtök

Előd ünnepli névnapját.
Holnap Gyöngyi napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Belső vizsgálatot akarnak a sportiskolánál
Belső vizsgálatot akarnak a sportiskolánál PDF Nyomtat Email
2011 június 10., péntek 22:46

Az MSZP szerint úgy kapnak cafetériát az ott dolgozók, hogy nem kapnak. Más is van még.

Felszólítja dr. Kriza Ákost, Miskolc polgármesterét a városi önkormányzat jövő heti közgyűlésén az MSZP arra, hogy a fenntartó nevében kezdeményezzen belső vizsgálatot a Miskolci Sportiskola (MISI) viselt dolgai ügyében. Az egyik ilyen ügy, hogy az MSZP információi szerint az ott dolgozók csak papíron vehetik fel a nekik járó cafetéria-juttatást, a valóságban nem kapják meg azokat. A másik, hogy tudomásuk szerint a fenntartó MISI új ügyvezetője jóval az előírás szerinti ár alatt adta bérbe a dr. Kemény Dénes Sportuszodát a Béka-delfin Regionális Seregszemlét szervező egyesületnek. A szocialisták úgy tudják, ebből a tranzakcióból így jelentős bevételkiesése származik a sportiskolának. Mindezt Bartha György (képünkön) és Földesi Norbert önkormányzati képviselő jelentette be pénteken Miskolcon.

Mint elmondták, a Miskolci Sportiskola új ügyvezetését a márciusi közgyűlésen választotta meg a közgyűlés fideszes többsége. A korábbi ügyvezető, Kun Attila mellé a fideszes városvezetés javaslatára szintén ügyvezetővé nevezték ki dr. Szabó Brigittát. Indoklásként azt hozták fel, hogy egy menedzser szemléletű jogásznak igenis helye van a sportiskola irányításában. „A halvány sportmúltat felmutató, viszont szakmai körökben teljesen ismeretlen dr. Szabó Brigitta munkáját a totális hozzá nem értés jellemzi. Állását alighanem annak köszönheti, hogy édesapja az egyik miskolci fideszes országgyűlési képviselő kampánystábjában dolgozott a választások alatt, s ez az ügyvezetői poszt mintegy viszonzás az akkori segítségért. Dr. Szabó Brigitta munkáját már az első perctől kezdve a terror és a megfélemlítés jellemezte, nem véletlen, hogy a sportiskola dolgozói a Terror Házaként emlegetik az intézményt. Az ügyvezető teljesen ellehetetlenítette a sportiskola létrehozóját, az igazgató-helyettesként dolgozó, egyébként a Sportiskolák Országos Szövetsége elnökeként is tevékenykedő Fuhrmann Gézát, illetve a másik ügyvezetőt, Kun Attilát. Mindkét, országosan is elismert szakember rövid időn belül távozott az intézményből" – mondta Bartha György.

A szocialista képviselő úgy tudja, hogy dr. Szabó Brigitta első intézkedéseinek egyikeként kiszorította az intézmény sportfotósát (az általa készített felvételek eladásából évente milliós bevétele származott az iskolának), majd a munka elvégzésével egy vállalkozót bízott meg. Menesztette a gyúrót is, pedig egy sportiskolát működtetni egy ilyen egészségügyi szolgáltatás biztosítása nélkül felelőtlenség. A cafetériát nem kapják meg a dolgozók, pedig papíron felveszik, a Béka-delfin Regionális Seregszemlét pedig több százezer forintos kedvezménnyel szervezheti meg az uszodában egy civil szervezet. Éppen ezek miatt az ügyek miatt kezdeményezik, hogy induljon belső vizsgálat az iskolában. A dolog már csak azért is sürgős, mert Kun Attila lemondása miatt a miskolci önkormányzat jövő heti közgyűlése dönt a megüresedett ügyvezetői posztról. Az előterjesztés szerint a kettős ügyvezetői rendszer megszűnne, ügyvezetőként a továbbiakban dr. Szabó Brigitta irányítaná a sportiskolát,- írja az eszakonline.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások