• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. július 18. szerda

Frigyes ünnepli névnapját.
Holnap Emília napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Egy millió új munkahely helyett leépítéseket hozhat a Matolcsy-féle adócsomag
Egy millió új munkahely helyett leépítéseket hozhat a Matolcsy-féle adócsomag PDF Nyomtat Email
2010 október 06., szerda 22:49

Sajnos a kormánynak radikális járulékcsökkentés helyett csak átcsoportosításra futja: méghozzá egy átcsoportosításra a kiskeresetűek felől a gazdagabbak irányába. A kieső több százmilliárdnyi adóbevételt pedig csak az oktatás, az egészségügy és természetvédelem rovására lehet majd előteremteni. Az LMP ezért felszólítja a kormányt, hogy vonja vissza az elképzeléseit, és dolgozzon ki egy felelős és igazságos adócsomagot! Szerdán nyilvánosságra kerültek a kormány adóváltoztatási elképzelései. Ezek lényege az egykulcsos adó bevezetése, a minimálbér megemelése, a gyermekek után járó adókedvezmény megemelése és az adójóváírás csökkentése.

Támogatandó cél, hogy a munkát terhelő adók és járulékok szintje radikálisan csökkenjen. Az LMP programjában adott is erre egy hathatós megoldást egy az ökoadók növeléséből finanszírozott általános járulékcsökkentés formájában, ami a Fidesz terveinél minden jövedelmi szinten lényegesen kedvezőbb lett volna. Sajnos a kormánynak radikális járulékcsökkentés helyett csak átcsoportosításra futja: méghozzá egy átcsoportosításra a kiskeresetűek felől a gazdagabbak irányába.

Ettől nemhogy 1 millió új munkahely nem lesz, de a megemelt minimálbér költsége miatt épp a már amúgy is komoly nehézségekkel küszködő régiókban várható újabb elbocsátási hullám, amit nem valószínű, hogy kompenzálnak a felsőbb szinteken valóban csökkenő adó miatt keletkező új munkahelyek

Az adórendszer egyszerűsítése helyett pedig további bonyolítást hoz a Matolcsy-csomag: a legnagyobb problémát jelentő járulékokhoz a Fidesz nem kíván hozzányúlni. Ezzel szemben a valós bérköltséget a munkavállalónak is megmutató, így az átláthatóságot támogató szuperbruttó-elv a teljes körű alkalmazás helyett szép lassan kipusztulásra lenne ítélve.

Ne legyenek kétségeink: a meghirdetett deficitcél mellett a kieső, több százmilliárdnyi adóbevételt csak az oktatás, az egészségügy és természetvédelem rovására lehet majd előteremteni.

Az LMP ezért felszólítja a kormányt, hogy vonja vissza az elképzeléseit, és dolgozzon ki egy felelős és igazságos adócsomagot

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások