Valós megoldásokat a problémákra!
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. december 19. szerda

Viola ünnepli névnapját.
Holnap Teofil napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Valós megoldásokat a problémákra!
Valós megoldásokat a problémákra! PDF Nyomtat Email
2010 szeptember 02., csütörtök 18:45

Mélységesen elítéli a Jobbik kijelentéseit, a megbélyegzést és a kirekesztést tovább fokozó elképzeléseit a Lehet Más a Politika. A párt nem tüneti kezelést, hanem valódi javaslatokat kínál, egyben felajánlja szakmai segítségét a kormánynak a problémák megoldására.

Szabó Tímea, az Emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottság alelnöke sajtótájékoztatón hangsúlyozta, az elmúlt húsz év társadalompolitikája kudarcot vallott, a tartós munkanélküliség a képzetlen munkavállalókat, köztük számos roma családot mélyszegénységbe taszított. A szegényeket érintő problémákkal az előző kormányok nem voltak hajlandóak érdemben foglalkozni, és ahogy korábban, a többi párt most is csak egymásra mutogat.

A politikus szerint a Fidesz által szorgalmazott szigorúbb büntetőpolitika és a megerősített rendőrség is csak tüneti kezelést jelenthet, hiszen ezekkel nem oldják meg az égető társadalmi problémákat. Emlékeztetett arra, hogy az LMP a választási programjában olvasható Befogadó társadalom stratégiájával – melyben egyebek mellett a foglalkoztatás bővítését, az esélyteremtő oktatást, a vidéken élők esélyegyenlőségét, a cigányság integrációját elősegítő lépéseket szorgalmazott – esélyteremtő szakpolitikai programot tett le az asztalra. Az LMP meggyőződése: megbélyegzés helyett csak az esélyteremtés jelenthet elmozdulást ezeken a területeken.

Osztolykán Ágnes, az Oktatási, tudományos és kutatási bizottság alelnöke a Jobbik szegregált oktatását szorgalmazó kijelentéseire reagálva azt hangsúlyozta, hogy az nem megoldás, mert nem ad lehetőséget a társadalmi mobilitásra, sőt távolra löki a leszakadó réteget a felemelkedés esélyétől. Nemzetközi tapasztalatokra hivatkozva éppen az integrált oktatás kiterjesztését tartja kívánatosnak, hiszen anélkül sohasem lesz valós társadalmi mobilitás. Kiemelte, ehhez komoly előkészítésre van szükség, ezért felajánlotta az LMP szakmai segítségét a kormánypártoknak.

Dorosz Dávid,
a Honvédelmi és rendészeti bizottság, valamint az LMP Erőszakmentesség kabinetjének tagja szerint a Jobbik megmutatta igazi arcát: népszerűsége csökkenését érzékelve kétségbeesésében rasszista eszmékkel kampányol, becsapva ezzel választóit is. A képviselő a sajtótájékoztatón bejelentette, hogy az LMP még az őszi ülésszakban benyújtja alternatív büntetőpolitikai javaslatait az Országgyűlésnek.blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Karácsonyi Üdvözlet

Hírdetés

mail.google.com

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások