Nem adjuk a Móricz Zsigmond teret!
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. április 20. kedd

Konrád, Tivadar ünnepli névnapját.
Holnap Konrád napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Nem adjuk a Móricz Zsigmond teret!
Nem adjuk a Móricz Zsigmond teret! PDF Nyomtat Email
2021 március 03., szerda 14:00

Nyílt levél Kazincbarcika polgármesterének és képviselő-testületének!
Tudomásomra jutott az a felháborító tény, hogy a Móricz Zsigmond térre vonatkozó településrendezési terv alapján egy multinacionális gyorsétterem lánc települ be az említett térre, amely a jelenlegi ingatlan nyilvántartás szerint is Kazincbarcika Város Önkormányzatának tulajdonában áll. Emberileg és politikailag is bebizonyították, hogy alattomosan kihasználták a koronavírus-járvány miatt kialakult zavarokat és az önkormányzatiságot háttérbe szorítva, 2020. október 29-én döntöttek a terület módosításáról és zárt ülésen versenytárgyalás kiírásáról döntöttek, mindezt a lakók megkérdezése nélkül!

Önök kampányolnak, hogy egyre több a zöld terület kell a városban, ennek ellenére pont Önök veszik el a barcikai lakosoktól a még meglévő kevés zöldterületet, valamint a gyermekek játszóterét és a lakók közösségi terét. A várhatóan megnövekedett gépjárműforgalommal, az ezzel okozott zajjal és egészségkárosító anyag kibocsátással is szembesülniük kellene a lakóknak a megépítést követően. Ezeknek a tényeknek a figyelembe vételével ez nem pusztán felháborító, hanem egyenesen arcpirító döntéshozatal! Nem elég, hogy a lakók véleményét ki sem kérik, ezzel a döntésükkel a helyi kisvállalkozásokat is megnyirbálják. Úgy tűnik egy multinacionális gyorsétteremlánc behozatala a városközpontba fontosabb a helyi kisvállalkozók támogatásánál.

Az egész eljárást úgy folytatták le, hogy az ott lakókat és a környéken élőket nem kérdezték meg. Tisztelt döntéshozók, nem csak a választás előtt kell az emberekhez kopogtatni! Önöket azért választották meg, hogy képviseljék az itt élők akaratát. Ebben Önök újból megbuktak! Véleményem szerint, az lenne a megoldás, ha minél hamarabb egyeztetést folytatnának az ott lakó emberekkel, illetve másik területet jelölnének ki a beruházás megvalósítására.

Dr. Fiszter Zsuzsanna, a Mi Hazánk Mozgalom kazincbarcikai alapszervezetének elnöke

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások