Idén is pályázhatnak a kistelepülések a Magyar Falu Programban
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. április 20. kedd

Konrád, Tivadar ünnepli névnapját.
Holnap Konrád napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Idén is pályázhatnak a kistelepülések a Magyar Falu Programban
Idén is pályázhatnak a kistelepülések a Magyar Falu Programban PDF Nyomtat Email
2021 február 25., csütörtök 19:02

Magyarország Kormánya eltökélt a magyar vidék fejlesztése és fejlődése  mellett, ezért 2018-ban meghirdette a Magyar Falu Programot, amely  elsősorban a helyi életminőség javítását, az otthonteremtést és a  falusi utak fejlesztését célozta meg. 

A program elindításának célja  az volt, hogy megállítsa - vagy legalábbis mérsékelje -  a  népességcsökkenést az ötezer fős vagy annál kisebb településeken. Idén  új pillérrel bővül a Magyar Falu Program. A falusi kisboltok  működését, fejlesztését, valamint a korábban bezárt boltok  újranyitását támogatja majd az idén induló negyedik pillér. A Magyar  Falu Program keretében kiírt pályázatok térségünkben is számos esetben  segítették a kistelepülések fejlődését.

Idén is számos pályázati lehetőség nyílik majd ezen kistelepülések  számára a Magyar Falu Program keretében, ezért is invitáltam meg  Gyopáros Alpárt, a modern települések fejlesztéséért felelős  kormánybiztost térségünkbe egy látogatásra - hangsúlyozta  sajtótájékoztatóján Csöbör Katalin, a térség fideszes országgyűlési 
képviselője. - Szerettem volna, ha a választókerületemben lévő  kistelepülések polgármesterei első kézből értesülnek az idei pályázati  lehetőségekről és a bírálati szempontrendszerekről. A  választókerületemben lévő három érintett település, Arnót,  Szirmabesenyő és Sajókeresztúr csaknem 100 millió forint pályázati 
forráshoz jutott az elmúlt két évben. Többi közt útburkolat- és járda  felújításra, orvosi eszközök beszerzésére, óvodai tornaszoba  fejlesztésére nyertek pénzt ezek a települések.
-Én bízom abban, hogy a mostani megbeszélés nem csak hasznos, de  gyümölcsöző is lesz a települések számára. Én magam részéről - mint  ahogyan eddig is - ezután is megteszek majd mindent ezen pályázatok  sikeressége érdekében. Remélem, hogy a fejlesztések segítik majd a  településeket abban, hogy növeljék népesség megtartó erejüket. – zárta  tájékoztatóját Csöbör Katalin, országgyűlési képviselő.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások