Akadályozzák a hozzáférést a KSH tájékoztatási adatbázisához?
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. április 20. kedd

Konrád, Tivadar ünnepli névnapját.
Holnap Konrád napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Akadályozzák a hozzáférést a KSH tájékoztatási adatbázisához?
Akadályozzák a hozzáférést a KSH tájékoztatási adatbázisához? PDF Nyomtat Email
2021 február 24., szerda 17:38

A Központi Statisztikai Hivatal a jelek szerint újabban csak úgy szolgáltat nyilvános adatot, ha az igénylő írásos megkereséssel fordul hozzá, és meg is nevezi magát – jelezte a Magyar Szociális Fórum szerdán.

A KSH internetes főoldalán korábban hozzáférhető Adatok, kiadványok címszó alatt szereplő „Tájékoztatási adatbázis”, amely eddig mindenki rendelkezésére állt, hiszen nyilvános volt, hetek óta elérhetetlen. A jelzett gombra kattintáskor „Ez az oldal nem található – Page not found”, továbbá „Ez az oldal jelenleg nem elérhető, vagy nem létezik” szöveg jelenik meg. Ügyfélszolgálatuk írásos adatigénylés benyújtására kérte az MSZF megbízottját.

Az írásban benyújtott adatszolgáltatási kérelmet külön-külön elbírálják, több lépcsőben hagyják jóvá, majd 2-3 nap múlva válaszolnak rá. Pozitív elbírálás esetén is feltételekhez kötik az adatok felhasználását, köztük az elhalálozásokra vonatkozó adatokét. A megküldött nyilvános adatokhoz több oldalas felhasználási szabályzatot fűznek.

Az MSZF szóban háromszor, írásban kétszer jelezte a KSH illetékeseinek, hogy a nyilvános adatokhoz nem lehet hozzáférni. Szóbeli megkereséseire kitérő választ kapott, írásbeli jelzéseire pedig semmilyent.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások