Az LMP látni akarja a Tiborcz-féle erdőtelepítési pályázat részleteit!
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. március 7.

Tamás ünnepli névnapját.
Holnap Zoltán napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Az LMP látni akarja a Tiborcz-féle erdőtelepítési pályázat részleteit!
Az LMP látni akarja a Tiborcz-féle erdőtelepítési pályázat részleteit! PDF Nyomtat Email
2021 január 19., kedd 14:56

Az LMP Magyarország zöld pártja több szempontból is aggályosnak tartja, hogy Orbán Viktor veje ismét Európai Uniós támogatáshoz jut, most egy erdőtelepítési programhoz. A zöld párt ezért írásbeli kérdéssel fordult Nagy István miniszterhez, hogy megtudja, Tiborcz István milyen előzetes szakmai tevékenysége alapján, milyen feltételekkel kapta meg a támogatást.

Néhány napja értesülhettünk róla, hogy Tiborcz István, Orbán Viktor veje erdőtelepítésre nyert 215 millió forintos vissza nem térítendő támogatást az Európai Unió által biztosított vidékfejlesztési forrásból.

Az erdősítés azonban nem puszta elhatározás és faültetés kérdése, hanem komoly előtanulmányokat és a végrehajtáshoz szükséges szakértelmet és szigorú ellenőrzést igényel. Az LMP ezért különösen aggályosnak tartja, hogy az eddig más területeken tevékenykedő, és erdészeti ismeretekkel, gyakorlattal nem rendelkező Tiborcz István és csapata most erdősítéssel kezd el foglalkozni. A kétségeket csak erősíti, hogy 2013-ban, a miniszterelnöki vő csabdi birtokával szomszédos NATURA 2000 területen illegális favágás, pontosabban erdőpusztítás történt, amelyet Tiborcz István nevéhez kötött akkor több újságcikk is.

A fentiek miatt az LMP írásbeli kérdéssel fordul Nagy István miniszterhez, hogy megtudja, Tiborcz István milyen előzetes tevékenysége alapján, milyen feltételekkel kapott erdőtelepítési támogatást.


Schmuck Erzsébet,

az LMP társelnöke

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások