Nem elég zöld a közös agrárpolitika, nemmel szavazott az európai parlamentben a Momentum
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. november 26. csütörtök

Virág ünnepli névnapját.
Holnap Virgil napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Nem elég zöld a közös agrárpolitika, nemmel szavazott az európai parlamentben a Momentum
Nem elég zöld a közös agrárpolitika, nemmel szavazott az európai parlamentben a Momentum PDF Nyomtat Email
2020 október 23., péntek 17:34

Pénteken szavazott az Európai Parlament az Európai Unió új Közös Agrárpolitikai (KAP) megállapodásról.

A Momentum EP-képviselői, Cseh Katalin és Donáth Anna a három nagy pártcsalád (EPP, S&D, Renew Europe) többségével szemben nemmel szavaztak a javaslatra. Donáth Anna Facebook-posztjában indokolta a döntést:

“Nemmel szavaztunk az Európai Bizottság közös agrárpolitikai javaslatára! Egyszerű az indok: amikor a közös agrárpolitikáról döntünk, akkor a környezetvédelemnek a nyertesek között kell lennie, a zöld szempontokat pedig nem sorolhatjuk hátra. A tervezett KAP viszont messze nem elég zöld: túlságosan alacsony a környezetvédelmi intézkedésekre szánt összeg, és elbukott az a korábban kitűzött bizottsági cél is, amely szerint a mezőgazdasági területek 10%-ának természetbarát területnek kell lennie – ez akár 3%-ra is csökkenhet a végleges javaslat alapján.

És nem csak hogy nem elég zöld, de nem áll eléggé a fiatal gazdák és a kisebb gazdaságok mellé sem: a fenntarthatóan termelő kisgazdaságok nem kapnak megfelelő segítséget, és folytatódhat az elmúlt évtized trendje, amely Magyarországon a kormányzati rablópolitikának, az erőszakos földrablásoknak és az igazságtalan újraosztásoknak – és persze a döntések mögött álló oligarcháknak és politikusoknak – adott teret.

Hiszünk abban, hogy egy 21. századi agrárpolitikának a kialakult igazságtalanságokat is figyelembe kell vennie és igazságot kell szolgáltatnia. Ezért választottak meg, és ezért fogunk dolgozni a jövőben is – akkor is, ha ennek érdekében szembe kell mennünk saját európai szövetségeseink egy részével is.”

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások