A Demokratikus Koalíció Nagy Imre szobránál emlékezett 1956 hőseire
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. november 26. csütörtök

Virág ünnepli névnapját.
Holnap Virgil napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva A Demokratikus Koalíció Nagy Imre szobránál emlékezett 1956 hőseire
A Demokratikus Koalíció Nagy Imre szobránál emlékezett 1956 hőseire PDF Nyomtat Email
2020 október 23., péntek 17:09

A Demokratikus Koalíció a járványhelyzet alakulása miatt online tartotta meg október 23-i megemlékezését. A rendezvényen a DK elnökségi tagjai Nagy Imre szobránál emlékeztek 1956 hőseire, beszédet Varju László mondott.
A DK alelnöke elmondta: ezen a napon emlékezünk azokra a névtelen emberekre, akik közösen vonultak az utcára a szabadságért, az igazukért. "Egyetemisták, és hozzájuk csatlakozó munkások, értelmiségiek, idősek, fiatalok, szülők és gyerekek gyújtották meg a lángot, és ők mondták ki először, hogy elég volt a zsarnokságból. Ma, hosszú évtizedek után, harminc évvel a rendszerváltást követően ismét ott tartunk, hogy az egyetemisták, az utca emberei szembefeszülnek a hatalommal, mert ugyanúgy, ahogy akkor, most sem kérnek az elnyomásból, nem kérnek a diktatúrából, nem kérnek a központosított gondolatokból, és nem kérnek a véleményterrorból" - fogalmazott a DK országgyűlési képviselője.

Varju László beszédében arra figyelmeztetett: mi, európai magyarok hiszünk a szabad, demokratikus, európai Magyarországban, ezért dolgozunk és ezért élünk. Nekünk kell megakadályozni az új pártállam kiépítését, ugyanolyan bátran és határozottan, mint ahogyan azt előttünk tették 1956-ban. "A mi kötelességünk, hogy átvéve a lángot Nagy Imrétől és az ‘56 októberében utcára vonuló fiataloktól megküzdjünk a szabadságért, a szabad, európai Magyarországért, a jogállamért" - emlékeztetett a rendezvényen a DK alelnöke.

A DK elnökségi tagjai a beszéd után koszorút helyeztek el Nagy Imre szobránál.A rendezvényt online közvetítettük a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán:

https://www.facebook.com/dk365/videos/357027732409841

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások