A Jobbik kiáll a turizmusban dolgozókért, a kormány miért nem?
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. október 21. szerda

Orsolya ünnepli névnapját.
Holnap Előd napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva A Jobbik kiáll a turizmusban dolgozókért, a kormány miért nem?
A Jobbik kiáll a turizmusban dolgozókért, a kormány miért nem? PDF Nyomtat Email
2020 szeptember 21., hétfő 08:26

A magyar néppárt elkötelezett amellett, hogy ne kerülhessenek teljes társadalmi csoportok az út szélére. Köztudott, hogy Európa országai megoldások sorát dolgozták ki az ágazatban dolgozók érdekében, eközben Magyarország jelenlegi kormánya ezt elmulasztotta, sőt, miután elvonta az önkormányzatok forrásait, cinikus módon a fővárosi önkormányzatra mutogat a kérdésben. A Jobbik, mint keresztényszociális megközelítésből a problémára kifejezetten érzékeny párt, nem csak a turizmus megmentéséért rendezett demonstrációkon vett és vesz részt, de teljeskörű megoldási csomagot dolgozott ki a kérdésben, amelyet az érintettekkel való részletes egyeztetést követően haladéktalanul leteszünk a parlament elé. Egyrészt az ágazatban dolgozók kieső jövedelmének 80 százalékát minden körülmények között ki szeretnénk pótolni, erre hoztuk létre a Magyar Munkahelyvédelmi Alap konstrukcióját, a szükséges források megjelölésével együtt. A támogatást nem feltétel nélkül, de a munkahelyek megtartásának szándékával biztosítanánk, ugyanakkor kiterjesztenénk azokra is, akik már elveszítették az állásukat. Ezen felül nyitottan állunk az európai
megoldási kísérletek meghonosításához: a hazai vállalkozásoknál felhasználható éttermi és szállásutalványokra, valamint a turisztikai célpontokat kedvezményező és a kulturális rendezvényeket támogató költségvetési alap létrehozására – amennyiben a szisztéma teljes körűen összehangolható a járványügyi védekezés követelményeivel.

Ezernyi lehetőség lenne tehát arra, hogy okos átszervezéssel életben tartsuk az ágazatot, segítsük munkavállalóit a járványügyi veszélyhelyzet végéig. Ehhez azonban meg kellene fogni a kormányzati piramisépítések és cicomaberuházások egy részét, a rájuk fordított milliárdokat pedig átcsoportosítani ide, a magyar munkavállalók védelmére. A Jobbik letette a voksot, a dolgozók, adófizetők pártján áll, és itt is marad. Várjuk a rajtvonalhoz az oligarchákat kedvezményező kormányt is!

Beleznay Zsuzsanna,

a Jobbik családügyi és nőpolitikusa

Z. Kárpát Dániel,

a Jobbik alelnöke, a Vállalkozásfejlesztési Bizottság elnöke

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások