DK: A kormány ne veszélyeztesse a betegellátást – vizsgálják felül, hány kórházi ágyat kell még a járvány miatt fenntartani!
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. szeptember 21. hétfő

Máté ünnepli névnapját.
Holnap Móric napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva DK: A kormány ne veszélyeztesse a betegellátást – vizsgálják felül, hány kórházi ágyat kell még a járvány miatt fenntartani!
DK: A kormány ne veszélyeztesse a betegellátást – vizsgálják felül, hány kórházi ágyat kell még a járvány miatt fenntartani! PDF Nyomtat Email
2020 augusztus 07., péntek 16:08

Az egészségügyi ellátórendszert és a társadalmat is sokként érte a néhány hónapja alatt elrendelt, esztelen kórházkiürítés. A járvány lecsengése után azonban hiába kezdték el feltölteni a kórházi ágyakat, jelenleg 15 ezerrel kevesebb ágyon ápolnak betegeket, mint a járvány előtt.

A Demokratikus Koalíció szerint ideje felülvizsgálni, valóban szükség van-e ennyi kórházi ágy további lekötésére. Az eddigi tapasztalatok ugyanis azt mutatják, hogy a járvány mélypontján 1321 fertőzöttet ápoltak a kórházakban. Ezzel szemben, most ennek a számnak a több, mint tízszeresét tartják fenn még mindig. A DK szerint járvány második hullámára való felkészüléssel a kormány nem veszélyeztetheti a betegek ellátását. Mégegyszer nem fordulhat az elő, hogy valaki a járvány miatt nem kap időben, megfelelő egészségügyi ellátást. A Demokratikus Koalíció ezért felszólítja a kormányt, vizsgálják felül és ha kell, szabadítsanak fel további kórházi ágyakat!

Dr. László Imre, Újbuda polgármestere, a DK egészségügyi szakpolitikusa, volt kórházigazgató

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások