Segítséget keresnek a bajba jutottak
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. július 2. csütörtök

Ottó ünnepli névnapját.
Holnap Kornél napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Segítséget keresnek a bajba jutottak
Segítséget keresnek a bajba jutottak PDF Nyomtat Email
2020 május 24., vasárnap 13:52

Egyre többen lehetetlenednek el, ha nem sikerül kenyérkeresetet találniuk, miután a vírushelyzet miatt elveszítették az állásukat. Ezért, amikor már nincs elég pénz alapvető élelmiszerekre sem, egyre többen kutatnak segítségért. Ilyenkor már egy átmeneti támogatás is sokat számít, hogy a megszorult családok kihúzzák ezt a nehéz időszakot, amíg ismét lesz bevételi forrásuk.

Így talált rá az egyik közösségi médiában a budapesti Szcientológia Önkéntes Lelkészekre egy Hajdú-Bihar megyei településről, Csökmőről a Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnök asszonya, aki látta az egyik adományozásról készült videójukat, ahol is épp egy borsodi falut láttak el tartósélelmiszer-segéllyel az egyház híveitől folyamatosan beérkező adományokból.

A nagyközségből érkező megkeresés után az önkéntes lelkészek kapcsolatba kerültek a helyi polgármesterrel is, hogy felmérjék, a roma kisebbség rászoruló kb. 30 családján kívül van-e még valakinek segítségre szüksége. Megtudták, hogy nagyon is van!

Végül összesen 110 olyan család kapott tartósélelmiszer-csomagot a Szcientológia Önkéntes Lelkészektől, akik csütörtökön több, mint egy tonna adományukkal utaztak Budapestről Csökmőre.

Nagy szeretettel fogadták őket a Polgármesteri Hivatalnál, ahová a rászoruló családok képviselői is meghívást kaptak. Néhányan, akik nem tudtak elmenni, házhoz szállítva kapták az adományt a polgármester és az önkéntes lelkészek segítségével. A tartós élelmiszerek mellett a gyerekek nagy örömére volt csoki és kakaópor is a csomagokban.

Teljes volt így az összefogás, és részesülhetett az élelmiszer-adományból kisebbséghez és nem kisebbséghez tartozó egyaránt.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások