Bősz Anett: Maradjon kötelező az örökbefogadásra felkészítő tanfolyam!
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. július 2. csütörtök

Ottó ünnepli névnapját.
Holnap Kornél napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Bősz Anett: Maradjon kötelező az örökbefogadásra felkészítő tanfolyam!
Bősz Anett: Maradjon kötelező az örökbefogadásra felkészítő tanfolyam! PDF Nyomtat Email
2020 május 23., szombat 14:52

A kormány a múlt héten terjesztette elő az örökbe fogadás szabályainak egyszerűsítését. Több ponton kedvezőek lehetnek az új szabályok, például az igénybe vehető évi 10 szabadnap, vagy az, hogy könnyebben és gyorsabban fogadhatók örökbe azok a gyermekek, akikkel a vérszerinti szüleik rendszertelenül tartják a kapcsolatot. A tanfolyam választhatóvá tétele azonban nem pusztán szakmai szervezetek, de az örökbefogadó szülők elsöprő többsége szerint is aggályos. Mind az örökbefogadó szülők, mind az örökbefogadott gyermekek kárvallottjai lennének annak, ha a tanfolyamon megszerezhető tudás nem állna az új családok rendelkezésére.

A Demokratikus Koalíció és a Liberális Párt az javasolja Novák Katalin családügyi államtitkárnak, hogy maradjon kötelező az örökbefogadói tanfolyam, és szociális alapon támogassák az örökbe fogadni vágyókat abban, hogy részt vehessenek rajta, hiszen ez sokak számára fontos segítség lenne. A DK és a Liberálisok úgy gondolják, a családvédelmi rendszer hibáinak kiküszöbölése, a gyermekvédelem fejlesztése, a megfelelő utógondozás, a családok valódi támogatása az, amire szükség van. Sok gyermek vár szerető családra, sokan vágynak gyermekre. Mindannyian azt szeretnénk, hogy ők egymásra találhassanak, és a lehető legnagyobb segítséget kapják ahhoz, hogy családdá válhassanak.
Bősz Anett
A Liberálisok elnöke, a DK frakcióvezető-helyettese
Bősz Anett sajtótájékoztatóját élőben közvetítettük a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán: https://www.facebook.com/dk365/videos/291740575315437/
A sajtótájékoztató felvétele az alábbi linkről letölthető:blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások