Magyar Szociális Fórum Orbán Viktor évértékelő beszédéről
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. április 6. hétfő

Vilmos, Bíborka ünnepli névnapját.
Holnap Herman napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Magyar Szociális Fórum Orbán Viktor évértékelő beszédéről
Magyar Szociális Fórum Orbán Viktor évértékelő beszédéről PDF Nyomtat Email
2020 február 16., vasárnap 18:19

Történelmi derűlátásra és nemzeti önbecsülésre buzdítással igyekezett elterelni a figyelmet a magyar társadalom valódi állapotáról, így három millió létminimum alatt élő magyar megélhetési gondjairól Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke – reagált a kormányfő évértékelő beszédére a Magyar Szociális Fórum (MSZF) vasárnap.

A kormányfő szót sem ejtett a szegénységben és mélyszegénységben élőkről, sem pedig a nyugdíjas társadalom jelentős részének elszegényedéséről. Bejelentett érdemleges intézkedései kizárólag a megélhetési gondokkal nem küzdő rétegek anyagi és társadalmi helyzetének erősítésére, a gyermekvállalásának ösztönzésére irányultak.

Nem szólt az alacsony bérekről, melynek köszönhető az európai átlagon felüli magyar gazdasági növekedés, sem pedig az árakról, a forint leértékeléséről, és az inflációról, amely azoknak a vásárlóerejét is kikezdi, akiknek a bérét megemelték tavaly.

Orbán Viktor elismerte ugyan, hogy a népesség csökkenése nem állt meg, de szavaiból kitűnt, hogy kormánya kizárólag a születések fellendítésével kíván változtatni a negatív tendencián, az öregekkel azonban nem kíván törődni. Egyetlen szó sem hangzott el arról, hogy meg akarnák erősíteni az egészségügyi és szociális ellátó rendszert, különös tekintettel az idős gondozásra, elősegítve a kiöregedő magyar társadalom átlagos életkorának meghosszabbítását. Szóba sem került a hajléktalanságot újratermelő kilakoltatások leállítása, a lakhatási jog törvénybe iktatása, és szociális bérlakások biztosítása az utcára került több tízezer embernek. Miközben évről-évre 250-300 ember szenved fagyhalált fűtetlen lakásban és a szabad ég alatt, Orbán Viktor azt állította, hogy „Magyarország száz éves történetében az utolsó tíz év volt a legsikeresebb”.

A miniszterelnök úgy beszélt a társadalmi egyenlőtlenségről, mintha a honi rendszernek semmi szégyellni valója nem volna Európával szemben. „A pénzért mindenkinek meg kell dolgoznia” – jelentette ki anélkül, hogy magyarázatot adott volna a megkonzultált nemzetnek, miféle munkából származnak azok az óriásvagyonok, amelyekre környezetéhez kapcsolódó személyek tettek szert néhány év leforgása alatt.

Elmaradt a bírói függetlenség kérdésével kapcsolatban beharangozott elemzés. Nem kaptunk választ arra sem, hogy mit kíván tenni a kormány az általa nemzeti és keresztény alapon felkorbácsolt idegenellenesség és rasszizmus térhódítása ellen, különös tekintettel a cigányellenességre – írta reagálásában Orbán Viktor beszédére a Magyar Szociális Fórum.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások