DK: Az eddiginél is nagyobb káosz jöhet az egészségügyben, ha a kormány nem lép végre érdemben
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. szeptember 29. kedd

Mihály ünnepli névnapját.
Holnap Jeromos napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva DK: Az eddiginél is nagyobb káosz jöhet az egészségügyben, ha a kormány nem lép végre érdemben
DK: Az eddiginél is nagyobb káosz jöhet az egészségügyben, ha a kormány nem lép végre érdemben PDF Nyomtat Email
2020 január 16., csütörtök 12:20

A Magyar Orvosi Kamara közlése szerint nagyjából három hónap múlva brutális káosz jöhet az egészségügyben, ha a kormány és az Emberi Erőforrások Minisztériuma nem veszi komolyan az orvosok követeléseit. Ebben az esetben ugyanis az orvosok tavasszal felmondják az önként vállalt túlmunkára vonatkozó szerződéseiket.

A Demokratikus Koalíció követeli, hogy a kormány kezelje végre a helyén az egészségüggyel kapcsolatos problémákat, az orvosok, ápolók  és egészségügyi szakdolgozók követeléseit, és a nagyon is létező válsághelyzetet. Ha egy buszvezetőnek lejár a munkaideje, neki is ki kell állni a forgalomból. Az orvosok és ápolók túlterhelése ugyanennyire veszélyes, őket sem lehet agyonhajszolni, pláne elvárni, hogy önként és ingyen vállaljanak túlórákat. Kásler Miklós miniszternek ideje lenne tennie a dolgát, egyeztetni a szakmai szervezetekkel, az orvosi kamarával, és sűrű imádkozás helyett olyan költségvetési keretet és feltételeket kiharcolni az egészségügynek, hogy ne mi legyünk Európa szégyenei, és ne legyen még több ember a kórházi fertőzések, az orvoshiány és az Orbán-kormány alkalmatlanságának áldozata.

Dr. Komáromi Zoltán
a DK egészségügyi szakpolitikusa
blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások