DK: A kormány nyíltan kivételezik az egyházi iskolákkal - Mindenkinek joga van az európai színvonalú oktatáshoz!
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. július 9. csütörtök

Lukrécia ünnepli névnapját.
Holnap Amália napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva DK: A kormány nyíltan kivételezik az egyházi iskolákkal - Mindenkinek joga van az európai színvonalú oktatáshoz!
DK: A kormány nyíltan kivételezik az egyházi iskolákkal - Mindenkinek joga van az európai színvonalú oktatáshoz! PDF Nyomtat Email
2019 november 11., hétfő 12:17

Maruzsa Zoltán, köznevelésért felelős államtitkár kifejtette a véleményét az állami és az egyházi gimnáziumokról. Szerinte az egyházi intézményekben jóval magasabb a színvonal, sokkal jobb eredményeket érnek el a diákok.

A Demokratikus Koalíció felhívja az államtitkár és a kormány figyelmét, hogy ez a különbség az állami és egyházi iskolák közt nem valami égi csoda és felsőbb hatalom eredménye. Nem nehéz úgy eredményeket produkálni, hogy ma Magyarországon majdnem négyszer annyi pénz jut egy egyházi iskolai tanulóra, mint egy állami gimnáziumba járó diákra. Mi, európai magyarok azon dolgozunk, hogy igazságos rendszerben, minden diák egyenlő esélyekkel, képességeinek megfelelő oktatásban részesüljön, világnézetre és vallási hovatartozásra való tekintet nélkül. 


Arató Gergely
frakcióvezető-helyettes
DK

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások