MSZF: Kövesse a kormány Karácsony Gergely példáját
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. május 26. kedd

Fülöp ünnepli névnapját.
Holnap Hella napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva MSZF: Kövesse a kormány Karácsony Gergely példáját
MSZF: Kövesse a kormány Karácsony Gergely példáját PDF Nyomtat Email
2019 október 20., vasárnap 16:15

A Magyar Szociális Fórum vasárnap arra szólította fel Orbán Viktor kormányfőt, hogy kövesse Karácsony Gergely példáját, és országosan is tiltsa meg azoknak a kilakoltatását, akiknek nincs hová menniük.

      Mint ismeretes, Budapest új főpolgármestere hivatalba lépésének első napján leállította azoknak a budapesti lakosoknak a kilakoltatását, akiknek nem tudnak más lakhatást biztosítani.

      „Nem szégyen tanulni másoktól, még akkor sem, ha a jó példa ellenzéki politikustól származik” – áll az MSZF közleményében.

     A Magyar szociális Fórum szerint évről-évre 10-12 ezer embert lakoltatnak ki egyetlen otthonából, 35-40 százalékukat Budapesten. A kilakoltatások oka az esetek túlnyomó többségében a fizetésképtelenség. A családok szerény keresetéből ugyanis nem futja táplálkozásra, ruházkodásra, rezsire és bérleti díjra együtt.

     A kormány fontos üzenetet adna a társadalomnak, ha felülvizsgálná eddigi hozzáállását a kilakoltatásokhoz, nem tűrné többé a túlkapásokat, és kiállna a legelesettebbek mellett – mint teszi Budapest újonnan megválasztott polgármestere. Az MSZF különösen fontosnak tartaná a kormány-lépést a tél közeledtével, hiszen – mint írja – az utcára tettek közül kerül ki a fagyhalál áldozatainak csaknem fele.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások