Elég volt 50 év szennyezés a klímagyilkos mátrai szénerőműből!
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. október 22. kedd

Előd ünnepli névnapját.
Holnap Gyöngyi napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Elég volt 50 év szennyezés a klímagyilkos mátrai szénerőműből!
Elég volt 50 év szennyezés a klímagyilkos mátrai szénerőműből! PDF Nyomtat Email
2019 június 24., hétfő 17:01

A magyar kormány saját lakosságának érdekeivel szemben cselekedett: megakadályozta, hogy egy minden tagállamra kötelező érvényű uniós klímavédelmi megállapodás szülessen. Miközben hazánk a világátlagnál gyorsabban melegszik, a klímaválság által súlyosabban érintett területek közé tartozik.
Ezt nem hagyjuk annyiban! Továbbra is követeljük, hogy a magyar kormány kezdjen gyors, érdemi klímavédelmi intézkedésekbe, és ezáltal gondoskodjon a biztonságunkról, a jövőnkről, és óvja meg természeti kincseinket.

A leggyorsabban a szénerőművek bezárásával tudjuk az éghajlatot károsító kibocsátásokat csökkenteni. Európai országok sora jelentette már be, hogy 2022-30 között leállítja szénerőműveit. Követeljük együtt, hogy Magyarország is zárja be az utolsó szénerőművét, a Mátrai Erőművet!

ALÁÍROM A PETÍCIÓT!

Annak érdekében, hogy ezt nyomatékosítsuk, elmentünk a Mátrai Erőműhöz, és egy hatalmas felirattal üzentünk a hazai döntéshozóknak: STOP SZÉN, klímavészhelyzet van!

A Mátrai Erőmű most ünnepelte 50. évfordulóját. Egy elavult, régi erőműről van szó, mely hazánk utolsó, még működő szénerőműve. Csak egymagában Magyarország szén-dioxid-kibocsátásának mintegy 14%-áért felel!

A magyar kormány mégis tovább működtetné az erőművet, az engedélyei lejárta után is. Ugyanezt a felelőtlen politikát folytatta a kormány most az EU-csúcson is, amikor Lengyelországgal, Csehországgal és Észtországgal közösen megakadályozta, hogy minden tagállamra kötelező klímavédelmi megállapodás szülessen.

Alig bő 10 évünk van, hogy elébe menjünk a klímakatasztrófának. Adjuk a kormány tudtára, hogy sokan vagyunk, akik nem hagyják annyiban: végre konkrét, hatékony intézkedéseket várunk a klímavédelem jegyében. Követeljük együtt, hogy Magyarország is csatlakozzon azon európai országok sorához (pl.: Szlovákia, Finnország, Egyesült Királyság, Hollandia, Spanyolország), amelyek már eldöntötték: legkésőbb 2030-ig bezárják a szénerőműveiket, és ezzel hozzájárulnak mihamarabbi karbonsemlegességükhöz!

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások