A Helsinki Bizottságnak nem kell fizetnie „bevándorlási különadót”
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. június 27. csütörtök

László ünnepli névnapját.
Holnap Levente, Irén napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva A Helsinki Bizottságnak nem kell fizetnie „bevándorlási különadót”
A Helsinki Bizottságnak nem kell fizetnie „bevándorlási különadót” PDF Nyomtat Email
2018 szeptember 17., hétfő 10:04

A Helsinki Bizottság jelenleg semmilyen olyan tevékenységet nem folytat, amit a törvény adóztatni rendel. Az új adó első lépésben egyébként is a donorokra vonatkozik, és a mi támogatóink, az Európai Unió és az ENSZ mentesülnek az adófizetési kötelezettség alól.


A Pénzügyminisztérium közleményben figyelmeztetett arra, hogy mától kell bevallani és fizetni az ún. „bevándorlási különadót”. Sokan kérdezik, miránk vajon vonatkozik-e a kötelezettség, és ha igen, fizetni fogunk-e.


A Magyar Helsinki Bizottságra az adókötelezettség nem vonatkozik, mert ügyfeleink nem minősülnek bevándorlónak az adótörvény értelmében, és jelenleg nincsenek olyan tevékenységeink sem, amilyeneket a törvény adókötelesként nevesít. Az elsődleges adóalanyok egyébként is a donorok. Egy támogatott civil szervezetnek csak akkor kellene fizetni, ha a támogatója nem teljesíti adókötelezettségét. A Helsinki Bizottság menedékkérők körében végzett tevékenységét az Európai Unió és az ENSZ támogatja, márpedig ők mentességet élveznek a magyarországi adófizetés alól.


Ezzel együtt az új adószabályozás megnehezíti munkánkat, hiszen a jogszabály annyira homályosan van megfogalmazva, hogy tág teret nyit az önkényes jogalkalmazásra; és egyes, mentességet nem élvező támogatóinkat elbizonytalaníthatja, ha menekültügyi munkánkhoz szeretnének a jövőben anyagi segítséget nyújtani.


Ezért vizsgáljuk, hogy milyen jogi lehetőségei vannak a jogszabály elleni fellépésnek.blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások