Vöröskeresztesek „lepik el” Miskolcot szeptemberben
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. március 26. kedd

Emánuel ünnepli névnapját.
Holnap Hajnalka napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Vöröskeresztesek „lepik el” Miskolcot szeptemberben
Vöröskeresztesek „lepik el” Miskolcot szeptemberben PDF Nyomtat Email
2018 július 11., szerda 07:55

47. ORSZÁGOS ELSŐSEGÉLYNYÚJTÓ VERSENY DÖNTŐJE
Vérző, ájult emberekre számíthatnak Miskolc utcáin a járókelők szeptember 8-án. A valóságosnak tűnő, szimulált baleseteket képzett imitátorok játsszák el, akiknek a sérüléseit az Országos Elsősegélynyújtó Verseny döntősei látják majd el. A vetélkedő 1971-es indulása óta, ez a miskolci lesz a 47-edik. A szeptember 7. és 9. között zajló eseménynek több mint 600 résztvevője lesz, akik a belvárosban felállított 21 verseny- és pihenőpont között mozognak majd. A megmérettetés különlegessége, hogy a baleseti szituációk többsége a nyílt utcán zajlik, a sérülteket a miskolciak szeme láttára látják majd el a megyei elődöntőkben legjobbnak bizonyuló általános és középiskolás, valamint felnőtt csapatok. A pihenőpontokon pedig a megye kiemelkedő cégei, intézményei mutatkoznak be interaktív feladatok formájában.
A rangos verseny megszervezésének lehetőségét pályázaton nyerte el a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete. A főigazgatói döntést Grubert Roland megyei igazgató örömmel fogadta: „Bízunk benne, hogy az Országos Elsősegélynyújtó Versenyek sorában kimagasló színvonalú vetélkedő lesz a miskolci: a résztvevők pozitív élményekkel gazdagodva viszik hírét a városnak és az eseménynek egyaránt, a járókelők pedig élvezni fogják az utcán zajló látványos és szemléletes bemutatókat – miközben biztonságérzetük erősödik, látva, hogy a mindennapi hősök köztünk élnek.”

Az országos fordulóban Borsod-Abaúj-Zemplén megyét a sátoraljaújhelyi Petőfi Sándor Református Általános Iskola, az MSzC Ferenczi Sándor Szakgimnázium és a Miskolci Egyetem csapata képviseli majd szeptember első hétvégéjén.


blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások