DK: Kipukkadt a lufi
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. január 17. csütörtök

Antal ünnepli névnapját.
Holnap Piroska napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva DK: Kipukkadt a lufi
DK: Kipukkadt a lufi PDF Nyomtat Email
2017 december 14., csütörtök 14:20

A mezőgazdaság 2018. évi várható teljesítményéről szóló előzetes adatok ismét azt igazolják, hogy a hazug sikerpropaganda ellenére a magyar mezőgazdaság egyre alacsonyabb szinten használja ki a lehetőségeket és különösen rosszul hasznosítja a hazai és az uniós kasszából kapott mintegy 750 milliárd forint támogatást.

AKSH szerint az agrárszektorban a termelés 6,1%-kal csökken, a hozzáadott érték 15%-kal,a termelők jövedelme 10 %-ot meghaladó mértékben esik. Mezőgazdaságunk teljesítménye immár 4 milliárd euróval marad el attól a szinttől, amire a nyolcvanas évek végén még képes volt. A FIDESZ agrárpolitikája és a földforgalmi törvény a következő években még tovább fogja rombolni az egyelőre életképes gazdaságokat is.

A gazdapárti lózungok ugyanis csak álcázásul szolgálnak ahhoz, hogy a politikai elit egy szűk köre minél nagyobb szeletet hasíthasson ki magának a jövő élelmiszertermelésében rejlő üzletből. Az adatok azonban arra utalnak, hogy ez a kedvezményezett réteg a csalárd módon megszerzett javakat sem képes a kor szintjén kihasználni.

A Demokratikus Koalíció alapvető irányváltásra készül a mezőgazdaságban is. Teljes egészében elveti a Fidesz agrárpolitikáját, a modern kor követelményeihez igazodni képes mezőgazdaság kialakítását tűzi ki célul és azt megalapozó új földtörvényt készül megalkotni.


Nagy-Huszein Tibor
alelnök, DK

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Karácsonyi Üdvözlet

Hírdetés

mail.google.com

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások